مروری بر روش های نوین کشف تقلب و پولشویی درسیستم بانکداری الکترونیک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم، مهندسی، تکنولوژی و کسب و کارهای فناورانه
  • کد COI اختصاصی: SETT05_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قادر مرتضائی دکاهی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسیکامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی، آذربایجان شرقی، میانه

چکیده

امروزه بیشتر فعالیت های مالی از طریق اینترنت انجام می شود به گونه ای بیشتر تراکنش های مالی برایخرید آنلاین استفاده می شود و در این میان نقش درگاه های پرداخت، بانکداری الکترونیک و کارت هایاعتباری مهم و حیاتی است. یکی از چالش های مهم در سیستم بانکداری امروزی وجود تقلب بانکی برایفرار مالیاتی و پولشویی در سیستم بانکی برای وارد نمودن پول های کثیف به چرخه اقتصاد یک کشوراست. تقلب و پولشویی باعث زیان قابل توجه ای به سیستم بانکی، سیستم اخذ مالیات و اقتصاد کشورمیشود زیرا تقلب باعث می شود که سرمایه بانک به جای آنکه به بخش های مولد و تولید انتقال دادهشود به بخش های مرتبط با فعالیت های سفته بازی وارد شود که یک نمونه آن بازار ارز است و از طرفیتقلب باعث شده افراد بتوانند فرار مالیاتی داشته باشند و سیستم مالیاتی کشور را تضعیف نمایند .در اینپژوهش به مطالعه و بررسی روش های مختلف کشف تقلب و پولشویی در نظام بانکداری مبتنی برسیستم الکترونیکی می پردازیم و نتایج در قالب مقایسه ای از این روش های به روز استخراج گردیدهاست.

کلیدواژه ها

پولشویی، بانکداری الکترونیک، بلاکچین، کشف تقلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.