بررسی روند تغییرات مزیت نسبی صنعت نساجی ایران و نقش آن در توسعه تجارت بین المللی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، تجارت جهانی، اقتصاد، دارایی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: MWTCONF12_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا نوری

مدیر عامل شرکت جهان اروم ایاز

علی همتی

عضو هیات مدیره شرکت جهان اروم ایاز

چکیده

در تجارت بین الملل بحث اصلی روی مبادله کالا هاست از آن جا که یک کشور قادر نیست تمام نیازها و احتیاجات خود را از تولید داخلی بر طرف کند به همین دلیل کشورها ناگزیر از تجارت بین الملل هستند.یکی از محورهای مهم اطلاعاتی در جهت برنامه ریزی اقتصادی، بویژه سرمایه گذاری صنعت در کشورهای در حال توسعه، آگاهی از مزیت های نسبی در تولید و صدور کالاها می باشد. آگاهی از مزیت های نسبی تجارت خارجی و تلاش در جهت بالفعل ساختن آنها به منظور موفقیت و حضور در عرصه رقابت بین الملل، امری ضروری به نظر می رسد.صنعت نساجی و پوشاک ایران با بهره گیری از قدمت طولانی، حجم سرمایه گذاری، نرخ بالای ارزش افزوده، پیوندهای پیشین و پسین با سایر صنایع دیگر و اقتصاد ملی و نیروهای انسانی فراوان دارای امکانات بالقوه بسیاری جهت پیشرفت و ارتقا کمی و کیفی خود و اقتصاد ملی است.در این تحقیق که به روش اسنادی و کاربردی انجام شد، به بررسی تغییرات مزیت نسبی صنعت نساجی ایران نسبت به رقبا و نقش آن در تجارت بین الملل پرداخته شد. نتایج حاصل نشان داد بطور کلی در بسیاری از بخش های اقتصادی، کشور ایران در حال از دست دادن مزیت نسبی خود در بازارهای جهانی است. لازم است دولت و سیاستگذراران حوزه اقتصاد با درنظر گرفتن این مساله باید اولویت های صادراتی را صحیچ شناسایی کرده و بر پایه آن، تقویت و حمایت تولید را در بخشهایی پیگیری کنند که دارای مزیت باشد و علاوه بر وجود مزیت، این معیار از پایداری نیز برخوردار باشد.

کلیدواژه ها

تجارت بین المللی،صنعت نساجی، توسعه تجارت، مزیت نسبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.