به معدل نیاز دارم تحلیلی بر نمره و پدیده تورمنمرات به عنوان مانعی برای نوآوری و خلاقیت در برنامه های درسی علوم انسانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی نوآوری در علوم انسانی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICHSS01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحمد مدنی

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان

چکیده

در آموزش عالی ایران نمره» به یکی از اهداف اصلی برخی از دانشجویان در سراسر دوران تحصیل تبدیل شده است. برخی از دانشجویان با اهداف مختلفی نظیر کسب امتیاز بالاتر در کنکور و یا پذیرش به عنوان دانشجوی استعداد درخشان در دروه کارشناسی ارشد، مجدانه برای گرفتن نمرات بالاتر تلاش میکنند این در حالی است که بر اساس مبانی نظری و پژوهشی موجود، نمره میتواند به عاملی برای سرکوبی خلاقیت دانشجویان و ارتقای شایستگی هایی نظیر تفکر انتقادی و مساله گشایی تبدیل شود با توجه به این واقعیتها هدف پژوهش حاضر واکاوی نمرات دانشجویان کارشناسی رشته های علوم انسانی است تا بدین ترتیب تصویر روشن تری از ابعاد گرایش دانشجویان به نمره ارائه شود. واحد تحلیل در این پژوهش را نمرات پایان ترم کلیه دانشجویان رشته های علوم انسانی دانشگاه کاشان در یازده نیمسال گذشته تشکیل داده است از تحلیلهای آماری سه یافته اصلی حاصل شد. (۱) در رشته های علوم انسانی پدیده تورم «نمرات وجود دارد افزون بر وجود تورم نمرات روند افزایشی ملموسی نیز در نمرههای دروس تخصصی دانشجویان دوره های کارشناسی قابل مشاهده است (۲) انحراف معیار نمرات دانشجویان علوم انسانی به طور معناداری از میانگین دانشگاه کمتر است. به نظر میرسد یا توان و استعداد تحصیلی دانشجویان علوم انسانی به یکدیگر نزدیک تر است و یا با توجه به اینکه پراکندگی بالاتر نمرات یکی از نشانه های اعتبار و پایایی روشهای اندازه گیری است بهره گیری از روشهای جایگزین برای سنجش پیشرفت دانشجویان ضرورت دارد با عنایت به یافتههای حاضر و پژوهشها و نظریه های مرتبط به نظر میرسد یکی از راههای بنیادی برای ارتقای خلاقیت و نوآوری دانشجویان در رشته های علوم انسانی بازنگری در روشهای سنجش و نمره دهی در آموزش دانشگاهی باشد.

کلیدواژه ها

آموزش عالی، علوم انسانی، برنامه درسی، اجرای برنامه درسی، نمره، نمره دهی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.