شبیه سازی الگوریتم های جستجو در پایگاه داده به منظور افزایش سرعت شناسایی ستاره

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه دانش و فناوری هوافضا، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_AKT-11-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منا زاهدنمازی

دانشجوی دکتری / دانشکده فناوری های نوین و مهندسی هوافضا، دانشگاه شهید بهشتی

علیرضا طلوعی

عضو هیات علمی / دانشکده فناوری های نوین و مهندسی هوافضا، دانشگاه شهید بهشتی

رضا قاسمی

عضو هیات علمی / دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه قم

چکیده

چالش اصلی برای استفاده از حسگر ستاره به عنوان یک حسگر بهنگام تعیین وضعیت، مساله زمان است. تعیین وضعیت توسط حسگر ستاره شامل پنج مرحله اصلی است: انتخاب کاتالوگ و الگوریتم شناسایی ستاره، ساخت پایگاه داده، پردازش تصویر، شناسایی ستاره و در نهایت تعیین وضعیت. شناسایی ستاره شامل پیاده سازی الگوریتم منتخب بر ستارگان میدان دید و جستجو در پایگاه داده می شود. در فرآیند تعیین وضعیت توسط حسگر ستاره، جستجو در پایگاه داده بیش ترین زمان را به خود اختصاص می دهد. این مقاله به مطالعه سه روش جستجو در پایگاه داده، بررسی سرعت جستجو و ملاحظات روش ها برای به کارگیری در حسگر ستاره می پردازد. این روش ها عبارتند از: روش جستجوی سه بخشی، روش جستجوی فیبوناچی و روش جستجوی میان یابی. الگوریتم های ارائه شده تاکنون برای جستجو در پایگاه داده حسگر ستاره مورد استفاده قرار نگرفته اند. به منظور بررسی تاثیر ابعاد پایگاه داده بر زمان شناسایی هر روش با استفاده از ۷ پایگاه داده با ابعاد مختلف، مورد مطالعه قرارگرفته است. نتایج به دست آمده، برتری روش جستجوی میان یابی را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

حسگر ستاره, جستجو در پایگاه داده, روش جستجوی فیبوناچی, روش جستجوی میان یابی, روش جستجوی سه بخشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.