مقایسه تغییرات گونه های مختلف گیاهی تحت تاثیر پروژه های احیاء اکولوژیک خاک (مورد مطالعه : حوزه دهگین - هرمزگان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA06_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 147
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه عرفانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد بیابانزدایی ، گروه مهندسی منابع طبیعی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه هرمزگان،

یحیی اسماعیل پور

استادیار گروه مهندسی منابع طبیعی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه هرمزگان

حمید غلامی

دانشیار گروه مهندسی منابع طبیعی ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی ، دانشگاه هرمزگان

چکیده

اکوسیستم ها به دلیل اختلالات طبیعی و انسانی ، تغییرات آب و هوا و تغییر کاربری زمین ها در معرض خطر تخریب مداوم هستند.. اجرا و توسعه پروژه های احیاء و بازسازی خاک یکی ازمه م ترین مداخلات برای مدیریت منابع طبیعی و توسعه روستاها به شمار می روند. این در حالی است که اگر پروژه های احیا و مدیریت منابع طبیعی نادرست انجام شود، بروز پیامدهای منفی در شاخص های پوشش گیاهی و خاک و تخریب اکوسیستم دور از انتظار نخواهد بود. از این رو توجه توجه به ارزیابی کارایی این پروژه ها بسیارمهم است . در این مطالعه اثر پروژه های احیاء و بازسازی خاک بر گیاهان منطقه در حوزه معرف و زوجی دهگین رودان واقع در استان هرمزگان مورد بررسی قرار گرفت . در این راستا ابتدا نمونه گیری پوشش گیاهی در سه سایت ، دامنه ، آبراه ه و رسوب پشت سد و بندها جهت اندازه گیری تولید، تراکم و ترکیب گونه ای صورت گرفت . تجزیه و تحلیل داده ها در نرم افزار spss صورت گرفت و نتایج نشان داد که در تولید گیاهان یکساله بین سایت ها در سطح یک درصد تفاوت معنی دار بوده و تولید و تراکم گیاه چند ساله ناگرد در دامنه ها که متاثر از عملیات احیای بیولوژیک نبوده اند بیشتر بوده است .

کلیدواژه ها

پروژه های احیاء، گیاهان یکساله ، پوشش گیاهی ، حوزه معرف و زوجی دهگین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.