اثر تنظیم کنندههای رشد گیاهی بر باززایی گیاه بالنگوی شهری (Lallemantia iberica) در شرایط درون شیشه ای

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA06_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سماهر سعدهادی العرنوسی

گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد مقدم

گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمود شور

گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

لیلا سمیعی

گروه گیاهان زینتی، پژوهشکده علوم گیاهی، دانشگاه فردوسی مشهد

فائزه بهشتی

گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

بالنگوی شهری (Lallemantia iberica) از جمله گیاهان باارزش دارویی می باشد که اکثر بخش های آن به ویژه برگ و دانه های آن دارای ارزش غذایی و اقتصادی می باشد. پژوهش حاضر با هدف بهینه سازی کشت درون شیشه ای گیاه بالنگوی شهری انجام گرفت . برای این منظور ریزنمونه های تک گره در محیط کشت MS حاوی تنظیم کننده رشد بنزیل آمینو پورین (۵/۰ ، ۱، ۵/۱ و ۲ میلی گرم در لیتر) و نفتالین استیک اسید (۰، ۲۵/۰ و ۵/۰ میلی گرم در لیتر) کشت گردیدند. استفاده از بنزیل آمینو پورین در ترکیب با نفتالین استیک اسید در محیط کشت موجب افزایش باززایی ریزنمونه های بالنگوی شهری گردید ولی در نسبت های مختلف این دو هورمون میزان باززایی تفاوت معنی داری با هم نشان دادند. بیشترین درصد باززایی ریزنمونه های بالنگوی شهری (۸۶ درصد) در محیط کشت دارای ۵/۱-۱ میلی گرم در لیتر بنزیل آمینو پورین + ۲۵/۰ میلی گرم در لیتر نفتالین استیک اسید مشاهده شد. همچنین گیاهچه های بالنگوی شهری در محیط های کشت دارای نسبت های چهار و شش برابری غلظت بنزیل آمینو پورین به غلظت نفتالین استیک اسید رشد بیشتری از نظر ارتفاع، وزن تر و وزن خشک نسبت به سایر غلظت های استفاده شده از این تنظیم کنندهها داشتند.

کلیدواژه ها

بالنگوی شهری ، تجمع سدیم ، فعالیت آنتی اکسیدانی ، فتوسنتز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.