تاملی پیرامون جایگاه حقوقی مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنگره بین المللی تحقیقات بین رشته ای در علوم انسانی اسلامی، فقه، حقوق و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HUMANITY07_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی گنجی

دانشجوی حقوق

علیرضا تنهایی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم وفنون فارابی

سالار جمالی

دانشجوی ارشد علوم سیاسی

چکیده

سوال اصلی پژوهش حاضر آنست که جایگاه حقوقی مرکز حفاظتواطلاعات قوه قضائیه چیست؟ برای پاسخ به این سوال، با استفادهاز روش توصیفی تحلیلی، اسناد و مدارک مربوطه مورد بررسی قرار گرفت. با تحلیل منابع مرتبط، پیشینهای از این مرکز به دست –آمد که حفاظت اطلاعات در قوه قضائیه تا سال ۱۳۷۹ در قالب حراستها قرار داشت. بعد از آن تاریخ اما، به مرور با شروع به فعالیتمرکز حفاظتواطلاعات قوه قضائیه و به ویژه با اساسنامهای که در آن سال به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید، فعالیتهای حفاظتیدر آن قوه از قالب حراست به مرکز مذکور تغییر شکل یافت. به موجب اساسنامه پیشگفته، مرکز به منظور حفظ اسقلال و صیانتقوه قضائیه، از طریق حفاظت از کارکنان، حفاظت از اسناد، مدارک و اطلاعات، حفاظت از اماکن و تاسیسات، وسایل و تجهیزات،ایجاد امنیت ارتباطات و حفاظت از ارزشهای انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در قوه قضائیه فعالیت مینماید. البته از آنجایی کهتاسیس مرکز یادشده بدون مصوبه قانونی انجام گرفته، سوالاتی در خصوص جایگاه حقوقی آن ایجاد شد که با استناد به لزوم استقلالقوه قضائیه، اختیارات قانونی رئیس عدلیه، تایید مقام رهبری، پذیرش قانونگذار و حوزه فعالیت داخلی مرکز، میتوان ایجاد و تشکیلمرکز موردنظر را کاملا قانونی و مطابق عرف و منطق قلمداد کرد

کلیدواژه ها

حفاظت واطلاعات، قوه قضائیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.