تاثیر سیستمهای دانشبنیان درافزایش کارآئی آموزشی مطالعه موردی: طراحی سیستم LMS برای مدارس نمونه استان مرکزی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت دانش در سازمانهای آموزشی
  • کد COI اختصاصی: IAUMAHALLATKM01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس محمدطاهری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات ، محلات،ایران

چکیده

با توجه به تحقیقات و مطالعات صورت گرفته ، یکی ازکاربردهای قوی مهندسی دانش، آموزش به کمک بستر الکترونیک بوده و یکی ازبهترین زمینه های کاربرد بستر الکترونیک، آموزش بصورت مجازی میباشد. این سیستم هم جذابند و هم درصد انتقال مطالب در آن حداکثر می باشد. لذا تحقیق حاضر در صدد آن است که با مطالعه اساتید و دانش آموزان مدارس نمونه استان مرکزی (که سیستمLMS1استفاده میکنند) فرضیه کارآئی بیشتر سیستم آموزش مجازی در مقایسه با سیستم سنتی و کلاسهای حضوری را مورد سنجش قرار داده است. سوالات تحقیق : آیا دانش آموزان به سیستم آموزش مجازی علاقه بیشتری دارند یا سیستم کلاسهای حضوری؟ از دیدگاه اساتید کارآئی سیستم آموزش مجازی بیشتر است یا سیستم کلاسهای حضوری؟ روش مطالعه و یافته ها :یکی ازکاربردهای قوی مهندسی دانش، آموزش به کمک بستر الکترونیک بوده و یکی از بهترین زمینه های کاربرد بستر الکترونیکی، آموزش بصورت مجازی میباشد. دراین روشآموزشی، یادگیرنده محدود به زمان و مکان خاصی نبوده و در هر زمان و هر مکان میتواند به یادگیری بپردازد. دراین روش میتوان ازامکانات گرافیکی ، فیلم ، انیمیشن و.. به راحتی استفاده نموده و از یادگیرنده آزمونهای مناسبی به عمل آورد. درتجربه صورت گرفته در چند مدرسه نمونه در استان مرکزی سیستم آموزشی مجازی پیاده سازی و اجرا گردیده است و از دانش آموزان و اساتید خواسته شده که ضمن استفاده از سیستم، نظر خود را در مورد کارآئی این روش از طریق همان سایت اعلام نمایند و بر طبق جوابهای داده شده از طرف کاربران این سایت، کارآئی این روش آموزشی به مراتب بالا تر از روش سنتی بوده است.

کلیدواژه ها

مهندسی دانش، سیستمهای دانش بنیان، تئوری روانشناسی شناخت، آموزش الکترونیکی، آموزش مجازی، محتویات آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.