CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه بین میزان آگاهی شهروندان از حقوق شهروندی و قوانین شهری و تاثیر آن بر مطالبات اجتماعی-مدنی (مطالعه موردی: شهرداری یاسوج)

عنوان مقاله: بررسی رابطه بین میزان آگاهی شهروندان از حقوق شهروندی و قوانین شهری و تاثیر آن بر مطالبات اجتماعی-مدنی (مطالعه موردی: شهرداری یاسوج)
شناسه ملی مقاله: CAUPCONF03_031
منتشر شده در سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری، شهرسازی با رویکرد توسعه زیرساخت های شهری در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

هاشم یوسفی - کارشناسی حقوق مدنی دانشگاه علمی-کاربردی واحد یاسوج

خلاصه مقاله:
شهروندی به کمک مجموعه ی حقوق، وظایف و تعهداتش راهی را برای توزیع و اداره ی عادلانه ی منابع از طریق تقسیم منافع و مسئولیت های زندگی اجتماعی ارائه می کند. شهروندی فعال به دنبال توانمندسازی افراد و اجتماعات است و فرآیند مشارکت را امری ذاتا ارزشمند می داند. بنابراین شهروندی فعال چیزی بیش از افزایش صرف مشارکت عمومی و خواهان مشارکتی هدفمند است یعنی شهروندان برای تبدیل اجتماعی و محل زندگی به مکان بهتری فعالانه مشارکت کنند. . هدف از نوشتن این مقاله اینست که آیا آگاهی شهروندان از حقوق شهروندی و قوانین شهری موجب افزایش میزان مطالبات اجتماعی-مدنی شهروندان از مسئولان و کارکنان سازمان شهرداری یاسوج می شود؟ این مقاله با استفاده از روش پیمایشی در بین شهروندان بالای ۱۵ سال شهر یاسوج انجام شده است. حجم نمونه با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، ۳۲۸ نفر برآورده شده است. نتایج نشان می دهد که که میانگین های محاسبه شده آگاهی از حقوق شهروندی از بعد مدنی، سیاسی و اجتماعی به ترتیب برابر ۷۱/۳ ، ۶۸/۳ و ۸۲/۳ است. همچنین مطابق با آزمون همبستگی پیرسون بین دو متغیر آگاهی از حقوق شهروندی و افزایش مطالبات اجتماعی-مدنی رابطه معناداری وجود دارد. پس به طور کلی هرچه آگاهی از حقوق شهروندی و معیارها و مولفه های آن بالا برود به دنبال آن مطالبات اجتماعی-مدنی شهروندان نیز بالا می رود.

کلمات کلیدی:
حقوق شهروندی، حقوق مدنی، مطالبات اجتماعی-مدنی، شهرداری یاسوج

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1621739/