تحلیل میزان بهره برداری از اسکله های بندر نوشهر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه ایده های نو در علوم، مهندسی و فناوری، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TAISET-4-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا واحدی سرریگانی

مهندسی نرم افزار کامپیوتر، فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس کارشناس تحلیل گر سیستم

چکیده

بهترین راه برای جذب خطوط کشتیرانی به بنادر، بهبود توان عملیاتی و استفاده بهینه از امکانات موجود با هدف کاهش زمان و هزینه های تخلیه و بارگیری است. اطمینان و رضایت صاحبان کالا حاصل نمی شود مگر ارائه سطح خدمات بر اساس الگوهای تعیین شده، صورت پذیرد و صاحبان کالا نسبت به وجود یک نظام قابل پیش بینی در بندر ایمان پیدا کنند. یک بندر، درست مانند یک واحد تجاری صنعتی است و مثل همه مراکز تولید کالا و خدمات باید بداند چه کاری لازم است انجام شود تا خواسته ها و نیازهای مشتریان برآورده گردد. بنابراین ضروری است عملکرد بنادر با توجه به توقعات مشتریان، اندازه گیری و ارزیابی شود. در ارزیابی عملکرد تخلیه و بارگیری یک بندر، میزان بهره برداری از منابع و اسکله آن بندر اهمیت زیادی دارد. از این رو، مسئله پژوهش حاضر این است که روند بهره برداری از هر یک از اسکله های بندر نوشهر در سال های ۹۳ تا ۹۵ به چه صورت بوده است؟ برای پاسخ به این پرسش، از مجموعه شاخص های دریایی و بندری مورد تایید آنکتاد استفاده شده است. مجموعه محاسبات انجام شده نشان می دهد متوسط اشغال اسکله به ازای هر شناور، در سال ۱۳۹۳ از ۸/۲ روز به ۹/۱ روز در سال ۱۳۹۵ رسیده است که ظاهرا نشان دهنده افزایش بهره روری اسکله های بندر نوشهر می باشد، در صورتی که توجه و دقت در آمار تعداد شناورهای ورودی، روشن می شود که این کاهش زمانی به لحاظ کاهش ورود شناورها بوده است. به طور خلاصه، یافته های تحقیق نشان داد تعداد شناورهای ورودی و حجم عملیات تخلیه و بارگیری کالا در این بندر کاهش یافته است که این نتایج حاکی از عدم رونق این بندر در طی سال های اخیر دارد.

کلیدواژه ها

بندر، اسکله ، شناور، تخلیه و بارگیری، شاخص های دریایی و بندری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.