تامین بخشی از برق ایران با احداث نیروگاه خورشیدی در کویر لوت جهت کاهش مصرف انرژی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه ایده های نو در علوم، مهندسی و فناوری، دوره: 4، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_TAISET-4-3_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 529
نویسندگان
کارشناسی مهندسی برق، دانشگاه ارومیه
مدیر هسته پژوهشی مسئله محور تیم توسعه جوان گیلان
مدیرگروه مهندسی تکنولوژی مکانیک خودرو، دانشکده فنی سید الشهدا رستم آباد
رئیس مرکز پژوهش های صنعتی و معدنی تجهیز صنعت نگین پاسارگاد
گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
نظر به محدود بودن سوخت های فسیلی و با توجه به آلودگی هوا و محیط زیست، استفاده و بهره برداری از انرژی پاک، نو و تمام نشدنی همچون انرژی خورشیدی مورد توجه بسیاری از دولتمردان جهت نجات کره زمین و جایگزین شدن سوخت های فسیلی قرار گرفته است. خوشبختانه ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی خوب، پتانسیل از نظر میزان دریافت انرژی خورشیدی را دارا می باشد. کویر لوت منطقه بسیار وسیع و پهناوری است که دمای هوای آن بسیار بالاست به طوری که در سال ۲۰۰۵ رکورد گرمترین دما با ۷۰ درجه سانتی گراد را بر روی کره زمین به ثبت رساند. از این رو در این نوشتار استفاده از انرژی خورشید با احداث نیروگاه خورشیدی به منظور تامین برق ایران جهت کاهش مصرف انرژی توسط نرم افزار PV SYST مورد شبیه سازی و ارزیابی واقع گردید. شایان ذکر است منطقه کویر لوت ۱۸۴۰۰۰۰ متر مربع وسعت دارد که تنها از۱۸۳۹۹۹۷ متر مربع آن جهت احداث نیروگاه خورشیدی و شبیه سازی استفاده گردیده است. بر اساس نتایج حاصل، با بکارگیری از انرژی خورشید و تاسیس نیروگاه خورشیدی در کویر لوت، می توان از ۷۱۴۶۸۱۸ تن کربن دی اکسید به محیط زیست در طی ۳۰ سال عمر مفید نیروگاه خورشیدی جلوگیری نمود.برق، انرژی خورشیدی، کویر لوتکلیدواژه ها
برق، انرژی خورشیدی، کویر لوتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.