نقش مکانیزاسیون در فعالیت های خدمات شهری ، افزایش ایمنی و فرایندهاینوین آن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME08_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود لطیفی

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

پیمان عزیزی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور مشهد

علی قادری

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، گروه گیاهان دارویی، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد

حمید حبیبی

کارشناسی علوم اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد

چکیده

یکی از مهمترین حوزه های فعالیت شهرداریها در راستای برنامه ریزی شهری حوزه خدمات شهری می باشد .از وظایفحوزه معاونت خدمات شهری و اجرائی شهر ، ارتقاء سلامت شهر ،افزایش سلامت و رفاه شهروندان ،کاهش آلایندههای محیط زیست، ایجاد نمای زیبای شهر می باشد، که در این راستا پاکسازی مواد زائد جامد شهری ،نخاله هایساختمانی رها شده، رفت و روب ،لجن کشی از کانالها و آبروها ،امحاء آگهی ها و پوسترهای تبلیغاتی،نصب و نظافتسطل های زباله و لایروبی جوی ها و کانالها با لحاظ استانداردها و موارد ایمنی جزء موارد اصلی در پاکسازی شهریمیباشد. یکی از چالشهای اصلی شهر مشهد با توجه به جمعیت بومی و زائران آن، موضوع مدیریت ایمن پسماند وخدمات شهری مطابق با استانداردهای روز دنیا با لحاظ تامین سلامت و ایمنی شهروندان و کارگران خدمات شهری ومرتبط با امر رفت و روب و جمع آوری پسماند و سایر خدمات شهری میباشد. مسائل و مشکلات پیرامون سیستمدستی و سنتی خدمات شهری و هزینه های گزافی که بر درآمدهای شهرداری و به تبع آن بر آحاد جامعه شهری میگذارد، متضمن این نکته است که با عبور از سیستم سنتی خدمات شهری به سیستم مکانیزه ، علاوه بر افزایش بهره وریسرمایه و نیروی انسانی ،سلامت شهروندان و نیز ایمنی به وجود آمده ناشی از مدیریت مسائل بهداشتی ، ترافیکی ،بحرانهای طبیعی موجبات رضایتمندی بیشتر خانواده شهری را فراهم آورده ایم. کار در محیطهای شهری به لحاظ تنوعکار، حضور گروههای مختلف کاری و نیز عدم آشنایی کامل با محیط و شرایط کار، با پتانسیل بالای وقوع حوادث ایمنی، بهداشتی و زیست محیطی همراه است، از اینرو پرداختن به موضوعاتHSEدر عملیات پیمانکاران خدمات شهری اهمیتی دوچندان می یابدمقاله مذکور بر آن است تا روشهای گوناگون مکانیزاسیون فعالیتهای خدمات شهری وماشین الات مربوط به این حوزه ، آثار آن بر جامعه شهری و لزوم حضور این فرآیند نوین در حوزه مدیریت پسماند ،به جهت افزایش سطح ایمنی و بهداشت محیط شهری را بطور مختصر توضیح و شرح دهد.

کلیدواژه ها

مکانیزاسیون ،خدمات شهری ، ایمنی و بهداشت محیط

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.