CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه بین کیفیت زندگی و سرمایه های روان شناختی با آسیب پذیری روانی در دختران و زنان در معرض آسیب شهر جم (استان بوشهر)

عنوان مقاله: بررسی رابطه بین کیفیت زندگی و سرمایه های روان شناختی با آسیب پذیری روانی در دختران و زنان در معرض آسیب شهر جم (استان بوشهر)
شناسه ملی مقاله: CPLQ01_073
منتشر شده در اولین همایش ملی روانشناسی و کیفیت زندگی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

فروغ دهقان - سرپرست مرکز اورژانس اجتماعی شهرستان جم

خلاصه مقاله:
امروزه سلامت منبع با ارزشی است که تداوم آن در طول زندگی، کیفیت زندگی فرد را تعیین می کند.شاید بتوان مجموعه ای از رفاه جسمانی، روانی و اجتماعی که به وسیله فرد یا گروهی از افراد درک می شود کیفیت زندگی دانست. هدف از پژوهش بررسی رابطه بین کیفیت زندگی و سرمایه های روان شناختی با آسیب پذیری روانی در دختران و زنان در معرض آسیب شهر جم می باشد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و از لحاظ هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری را دختران و زنان در معرض آسیب شهر جم تشکیل می دهند که با روش در دسترس به تعداد ۷۰ نفر انتخاب شدند.ابزارهای پژوهش شامل:پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتانز (۲۰۰۷)، فرم کوتاه پرسشنامه نشانه های روانی دورا و همکاران (۲۰۰۶)، مقیاس کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت((۱۹۹۸ است. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون انجام گرفت. یافته های پژوهش رابطه معناداری را بین کیفیت زندگی و آسیب پذیری روانی، سرمایه روان شناختی و آسیب پذیری روانی گزارش داد. نتایج پژوهش بیانگر آن بود که هرچه کیفیت زندگی و سرمایه های روان شناختی فرد بالا باشد آسیب روانی کمتر است.

کلمات کلیدی:
کیفیت زندگی، سرمایه های روان شناختی، آسیب پذیری روانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1621165/