ارزیابی پنج عامل رقابتی پورتر در راستای بهبود وضعیت طرح های صنعت ساختمان با رویکرد توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF10_195
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید علی نیا داودی

دانشجوی ارشد عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند تهران

محمدعلی ستوده

استاد گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند تهران

چکیده

امروزه رقابت در میان صنایعی همچون صنعت ساختمان با گستردگی و تنوع بالایی نسبت به گذشته روبرو می باشد. بنابراین کسب استراتژی مناسب برای گسترش فعالیت های شرکت و پروژه های بیشتر و در نتیجه کسب سود بیشتر از مهمترین دغدغه های مدیران در هر شرکت ساختمانی می باشد. از اینرو در این تحقیق با مطالعه و بررسی پارامترهای موثر بر ارزیابی پنج عامل رقابتی پورتر در راستای بهبود وضعیت طرح های صنعت ساختمان با رویکرد توسعه پایدار تلاش شده است ، مناسب ترین راهکار جهت توسعه پایدار در صنعت ساختمان ارائه گردد. در این راستا با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتب ی (AHP)، معیارهای اصلی در ۵ دسته کلی (معیارهای رقابت در بین رقبای جدید، محصولات جایگزین ، قدرت چانه زنی مشتریان، قدرت چانه زنی تامین کنندگان و میزان رقابت پذیری میان رقبای فعلی ) و همچن ین ۱۵ شاخص فرعی (سطح ۲) در قالب پرسشنامه ای توزیع شده در بین خبرگان و کارشناسان حوزه مربوطه ، طبقه بندی شدند. نتایج حاصل از تحلیل معیارهای اصلی و فرعی حاکی از آن است که معیار اصلی میزان رقابت پذیری میان رقبای فعلی دارای بالاترین وزن (۳۸۳/۰) است و سپس در رتبه های بعدی معیارهای رقابت در بین رقبای جدید، قدرت چانه زنی مشتریان، قدرت چانه تامین کنندگان و محصولات جایگزین به ترتیب با وزن های ۲۷۴/۰، ۱۶۱/۰، ۱۲۰/۰ و ۰۶۲/۰ قرار دارند. از سوی دیگر نتایج به دست آمده جهت ارزیابی راهکارهای ارائه شده در راستای بهبود وضعیت طرح های صنعت ساختمان با رویکرد توسعه پایدار و مبتنی بر پنج عامل رقابتی پورتر نشان داد که همکاری با شرکت ها و سرمایه گذاران قوی به عنوان کارآمدترین و موثرترین راه حل مطرح می باشد. همچنین توسعه پایدار در بازار و محصولات با اختلافی اندک در رتبه دوم اولویت بندی استفاده از گزینه های مطرح شده جای گرفت .

کلیدواژه ها

پنج عامل نیروی رقابتی پورتر، صنعت ساختمان، توسعه پایدار، تحلیل سلسله مراتبی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.