بررسی رفتار مجموعه ذرات بیضی شکل در خاکهای دانه ای غیراشباع با روش اجزا مجزا

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF10_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صالحی نیک جونقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش ژئوتکنیک دانشگاه تهران ، تهران

علی اصغر میرقاسمی

استاد گروه مهندسی عمران،دانشکده مهندسی عمران ،دانشگاه تهران ، تهران

چکیده

ازآنجایی که عوامل میکرو مکانیک در رفتار ماکروسکوپیک توده های خاکی موثر هستند و به علت هزینه بالای تعیین این عوامل از طریق آزمایش های آزمایشگاهی از روش هایی مانند روش اجزا مجزا با قابلیت مدل سازی رفتار نزدیک به واقعیت از طریق در نظر گرفتن رفتار مجزا برای ذرات، استفاده می شود. امروزه تحلیل مسائل خاک های غیر اشباع برای شرایطی مثل حرکت آب در خاک های غیر اشباع، سدهای خاکی ، ظرفیت باربری پی ها و فشار جانبی خاک در حالت غیر اشباع، ترانشه های خاکبرداری شده برای نصب لوله ها و...از اهمیت ویژه ای برخوردار است . به دلیل وابستگی رفتار ماکرو به ویژگی های تماس بین ذره ای و رفتار پل مایع در حالت غیر اشباع، مدل سازی این شرایط اهمیت یافته بنابراین اثر حضور آب، تنش همه جانبه و شکل ذرات بیضی شکل مدل سازی شده، بررسی قرار می شود. به طور کلی نتایج حاصل حاکی ازافزایش مقاومت در حالت غیر اشباع است . زاویه اصطکاک داخلی در حالت غیر اشباع تفاوت بسیار کمی داشته و عمدتا تابع تنش همه جانبه و خروج از مرکزیت ذرات است . این افزایش مقاومت در حالت غیر اشباع به شکل افزایش چسبندگی ظاهری نمود پیدا می کند و با افزایش درجه اشباع مقاومت برشی ابتدا افزایش و سپس کاهش یافته می یابد. به طور کلی خروج از حالت خشک باعث افزایش مقاومت ، کاهش نسبت نامتعادل کننده نیروی تماسی ، میل به اتساع بیشتر شده و اثر مویینگی در تنش های همه جانبه پایین تر و خروج از مرکزیت های بالاتر مشهود تر خواهد بود.

کلیدواژه ها

روش اجزا مجزا با ذرات بیضی شکل ، رفتار ماکروسکوپیک ، میکرومکانیک خاک های دانه ای غیر اشباع، پل مایع ، رژیم پاندولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.