کاربرد فولاد نرم درطراحی دیوار برشی فولادی ویژه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF10_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پرویز عبادی

استادیارگروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس

محمدحسین اوجاقپور ملکی

دانشجوی کارشناسی ارشدگروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

چکیده

دیوارهای برشی فولادی (SPSW) از دهه ۱۹۷۰ میلادی به عنوان سیستم مقاوم در برابر نیروهای جانبی در ساختمانها، به ویژه در ساختمانهای بلند مورد توجه قرار گرفته است . در این مقاله نمونه های دیوار برشی فولادی ویژه در طبقات ۱، ۳ و ۵ طبقه با استفاده از ۲ نوع فولاد با گرید پائین (نرم) و فولاد معمولی ساختمانی و با استفاده از فلسفه ی طراحی براساس عملکرد، طراحی گردیدهاند. نمونه ها پس از طراحی ، تحت تحلیل های استاتیکی غیرخطی و دینامیکی غیرخطی (تاریخچه زمانی ) مورد بررسی و مقایسه قرارگرفته اند. نتایج حاصل از این تحلیل ها نشاندهنده ی افزایش سختی ، کاهش جابه جایی ها، افزایش ظرفیت و بهبود رفتار لرزهای نمونه های با فولاد نرم می باشد. نتایج حاصل از آنالیز استاتیکی غیرخطی ، نشاندهنده ی کاهش نقطه ی عملکرد و نیاز لرزهای نمونه های ساخته شده با فولاد نرم نسبت به نمونه های با فولاد معمولی می باشند. همچنین اثر افزایش سختی ثانویه ی هر دو نوع فولاد، افزایش برش پایه در نمونه ها می باشد، با این تفاوت که درصد افزایش برش پایه در نمونه های با فولاد نرم بیشتر می باشد. پارامترهای لرزهای محاسبه شده بیانگر بهبود رفتار لرزه ای نمونه های با استفاده از فولاد نرم نسبت به نمونه های با فولاد معمولی می باشند. شایان ذکر است براساس تحلیل های صورت گرفته این بهبود مشخص می گردد که رفتار سازه ای برای سازه ها با ارتفاع کم (۱۰ طبقه ) می باشد و برای نمونه ۱۵ طبقه فولاد ساختمانی رفتار مناسب تری نسبت به فولاد نرم از خود نشان می دهد.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی ویژه، فولاد نرم، تحلیل استاتیکی غیرخطی ، تحلیل دینامیکی غیرخطی ، ضریب رفتار.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.