بررسی اثر انواع سخت کننده بر رفتار اتصالات بین تیر و ستون های CFT در قاب های خمشی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و توسعه شهری پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF10_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سبحان کریمی آغوئی

کارشناس ارشد سازه، دانشگاه آزاد رودهن

مرتضی ذاکرالحسینی

کارشناس ارشد سازه، موسسه آموزش عالی اترک قوچان

چکیده

هدف از این تحقیق درک مکانیسم انتقال تنش از تیر آهن با اتصال T شکل به ستون های CFT با استفاده از تحلیل غیر خطی اجزا محدود به منظور بررسی رفتار انواع سخت کننده های T شکل می باشد.دراین تحقیق سه نوع سخت کننده Tشکل به نام های TS وTSD وTSH مورد بررسی قرار گرفته که TS سخت کننده مستطیلی شکل ، TSD سخت کننده با اعضای قائم مخروطی شکل و TSH سخت کننده های سوراخ دار می باشد. پارامترهای اصلی در این پژوهش ابعاد اعضای افقی ، نسبت مقاومت اجزا افقی و عمودی به مقاومت تیر، حضور تیر های با مقطع کاهش یافته و اندازه سوراخ ها در سخت کننده های TSH بود که ضمن بررسی این پارامترها، سازوکار انتقال تنش در انواع سخت کننده های Tشکل بررسی گردید.آنالیز انجام شده برای سری TS نشان می دهد هنگامی که از نسبت استحکام المان عمودی و المان افقی به ترتیب ۱۲۰% و۱۳۰% می شود تمرکز تنش در نمونه تست شده در محلی که انتظار می رود تمرکز تنش اتفاق بیفتد کاهش پیدا می کند.سری TSD نشان می دهد زمانی که نسبت استحکام به ۱۲۰% افزایش پیدا می کند رفتار شاخص PEEQ و شاخص گسیختگی به طور قابل توجهی کمتر می گردد.نتایج بدست آمده از سری TSH نشان می دهد که هنگامی که یک اتصال با سوراخ حفر شده در المان افقی وجود داشته باشد تمرکز تنش کاهش پیدا می کند که سبب ارتقاء بهره وری اعضا می شود. با این حال، از نتایج بدست آمده نمی توان هیچ قانون مدونی برای ارائه یک دستورالعمل ثابت جهت طراحی واقعی ارائه داد. با این حال توصیه های مختلف براساس نتایج حاصل از این تحقیق می تواند جهت طراحی بهینه موثر باشد.

کلیدواژه ها

ستون مرکب ، اتصالCFT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.