بررسی اثر هوماتروپین موضعی ۲ درصد روی قطر مردمک (PD)و فشار داخلی چشم (IOP) در چشم اسب های سالم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SKU-16-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده رضایی

گروه علوم درمانگاهی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سعید عظمایی

گروه علوم درمانگاهی، علوم و تحقیقات تهران، ایران

احمد اصغری

گروه علوم درمانگاهی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

یووه آیتیس راجعه اسب (Equine recurrent uveitis) یک بیماری چشمی مهم است که با مزمن شدن آسیب های التهابی باعث تغییرات ثانویه چشمی ماننددر رفتگی لنز، گلوکوم و تخریب شبکیه میشود و در نتیجه شایعترین علت نابینایی در اسبها در جهان است. هوماتروپین بعنوان یک داروی میدریاتیک با اتساع مردمک و شل شدن عضلات مژگانی در طول التهاب حاد مجرای عنبیه مورد استفاده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر قطره چشمی هوماتروپین ۲% بر روی فشار داخلی چشم (Intra Ocular Pressure) و قطر مردمک و دراسب های سالم است. به همین منظور تعداد ۲۰ راس اسب به ظاهر سالم و از نژاد دوخون با محدوده سنی ۱۴- ۵ سال و محدوده وزنی ۳۱۰-۲۲۰ کیلوگرمانتخاب شدند. در هر مرحله پارامترهای IOP و اندازه مردمک، قبل از مصرف قطره، اندازه گیری شد. سپس به فاصله ۱۵، ۳۰، ۶۰ و۱۲۰ دقیقه بعد از آخرین قطره، اندازه گیریها تکرار شدند. سپس داده ها با استفاده از آنالیز یکطرفه ANOVA بررسی شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بین گروه تیمار و شاهد در اسب های مورد مطالعه برای تعیینIOP تفاوت آماری معنی داری وجود دارد و هوماتروپین موجب کاهشIOP در زمان های ۱۵، ۳۰ و ۶۰ دقیقه در مقایسه با گروه کنترل شد (P< ۰.۰۵). در این مطالعه اثرات داروی هوماتروپین بر قطر مردمک معنی دار نبود. مطالعه تکمیلی در خصوص تاثیر داروی هوماتروپین در درمان بیماری ERU در اسبهای مبتلا به این بیماری توصیه میشود.

کلیدواژه ها

یووه آیتیس راجعه, هوماتروپین, فشار داخل چشم, قطر مردمک, اسب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.