بررسی ارتباط خلاقیت و توانمندی در کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان قم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در علوم ورزشی و سلامت، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JSPORTS-1-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ایزانلو

MA, Qom branch, Islamic Azad University, Qom, Iran

فریده اشرف گنجویی

Associate Professor, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

محمد علیمردانی

PhD., Sports Management, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran

چکیده

هدف پژوهش حاضر، تعیین ارتباط خلاقیت و توانمندی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان قم است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه­ کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان قم بوده که تعدادشان ۸۲ نفر می باشد. برای نمونه گیری از روش کل شمار استفاده گردید؛ بنابراین، کلیه کارمندان به­عنوان نمونه­ آماری تحقیق انتخاب شدند. ابزار اندازه­گیری تحقیق شامل پرسش نامه­های استاندارد خلاقیت رندسیپ (۱۹۷۹) و توانمندسازی اسپریتزر (۱۹۹۵) بود که روایی آن­ها به تایید متخصصین رسید و پایایی آن­ها نیز به استناد تحقیقات اشاره شده در روش تحقیق، به تایید رسیدند. پرسش نامه خلاقیت شامل ۵۰ سوال و پرسش نامه توانمندسازی شامل ۱۲ سوال و ۴ مولفه معناداری، شایستگی، حق انتخاب و موثر بودن می­باشد. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید که در بخش آمار توصیفی از میانگین و انحراف استاندارد و در بخش آمار استنباطی از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، آزمون همبستگی اسپیرمن و آزمون همبستگی پیرسون در سطح (۰۵/۰) استفاده گردید. برای تحلیل داده ها نیز از نرم افزار spss.۲۰ استفاده شد. یافته­های تحقیق نشان داد که خلاقیت با توانمندسازی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان همبستگی مثبت و معناداری دارد (r: ۰/۲۴  p: ۰/۰۵). همچنین بین خلاقیت و شایستگی کارکنان ارتباط مثبت و معناداری مشاهده شد (r: ۰/۲۳  p: ۰/۰۵). اما ارتباط معناداری بین خلاقیت و مولفه­های معناداری (r: ۰/۲۱ p: ۰/۰۹)، حق انتخاب (r: ۰/۲۱  p: ۰/۰۸) و موثر بودن (r: ۰/۱۴  p: ۰/۲۴) وجود ندارد. به نظر می رسد مدیران با اهمیت دادن به توانمندی و شایستگی کارکنان می­توانند موجب تقویت خلاقیت شده و زمینه را برای پیشرفت و پویاتر شدن محیط کاری فراهم کنند.

کلیدواژه ها

Creativity, Empowerment, Staff Power, Administration of Sport and Youth, Qom

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.