طراحی و تبیین مدل بومی توانمندسازی در سازمان های مردم نهاد کسب وکارگرا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه اقتصاد مالی، دوره: 17، شماره: 62
  • کد COI اختصاصی: JR_ECJ-17-62_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوروز حاجی بابایی

گروه مدیریت برنامه ریزی فرهنگی، واحد خوراسگان، دانشگاه آزاداسلامی، خوراسگان(اصفهان)؛ایران

علی اکبر رضایی

گروه مدیریت، واحدعلوم و تحقیقات، ، دانشگاه آزاداسلامی،تهران ؛ایران

چکیده

چکیده سازمان­های مردم نهاد (NGOs) به عنوان ساختارهای اجتماع­محور با هدف منفعت­رسانی به مردم جامعه و با ایجاد فضاهای کسب­وکاری توسط دولت و رفع موانعی که پیش از این وجود داشت اقدام به توسعه فعالیت­های خود در زمینه­های تجاری و اقتصادی نموده­اند. هدف مطالعه حاضر، ارایه مدل بومی توانمندسازی سازمان های مردم نهاد با تاکید بر عوامل کلیدی کسب و کار بوده است. به منظور انجام این پژوهش، محقق از روش ترکیبی (کیفی کمی) بهره گرفت. در بخش کیفی مبتنی بر روش داده بنیاد مدل پارادایمی تحقیق شامل شرایط علی (عوامل مدیریتی و کلان سازمانی، عوامل اجتماعی و حمایتی، بازاریابی و اطلاع­رسانی)؛ شرایط زمینه­ای (حوزه­های جامعه­محور، حوزه­های کسب­وکارمحور)؛ شرایط مداخله­گر (عوامل درون­سازمانی، عوامل برون­سازمانی، توانمندسازی الکترونیکی کارکنان، بسترسازی الکترونیکی)؛ و  راهبردها (توسعه تجاری سمن­ها، اقدامات رسانه­ای، پشتیبانی، بنیادین)؛ شناسایی و دسته­بندی گردید. در بخش کمی، از طریق آزمون تحلیل عاملی اکتشافی (EFA)، شاخص­های مقوله­های به دست آمده را به آزمون گذاشته شد و بارهای عاملی تمامی شاخص­ها برآورد گردید که نشان از تایید آن شاخص­ها و مقوله­ها داشت. همچنین محقق، بر پایه­ی خروجی­های بخش کیفی و آزمون EFA، پیش­فرض­هایی طراحی نمود (۸ فرضیه) و به سنجش روابط ادعاشده از طریق آزمون معادلات ساختاری در نرم­افزار SmartPLS پرداخت. در پایان بر اساس ضرایب مسیر (بتا) و ضرایب معناداری (Z)، تمامی پیش­فرض­های ادعاشده مورد تایید قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

واژه های کلیدی: توسعه کسب و کار, نظریه رشد شرکت ها, توانمندسازی سازمانی, سازمان های مردم نهاد. طبقه بندی JEL : G۱, O۳۱, G۳۲

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.