بررسی اکولوژیکی گونه بومی و منحصر به فرد انجیلی در جنگلهای نور

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین همایش سراسری علوم پایه
  • کد COI اختصاصی: NCSCIE06_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهر خاکپور مقدم

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان- موسسه تحقیقات جنگل و مرتع تهران

مه لقا قربانلی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان- موسسه تحقیقات جنگل و مرتع تهران- عضو هی

یونس عصری

عضو هیات علمی

چکیده

گیاه انجیلی Parrotia persica (DC.) C. A. Mey. بومی مناطق شمال ایران (هیرکانی) است و در ایران از آستارا تا گرگان در مناطق جلگه ای تا ارتفاع 1400 متری انتشار یافته است. عموماً به صورت جوامع کوچک و بزرگ وجود دارد. تراکم آن در ایستگاه های مورد مطالعه 104-18 پایه در هکتار و پوشش تاجی آن 61-14 درصد اندازه پیری شده است. ریشه دوانی این گیاه عمیق است و ریشه های سطحی آن یکدست نمی باشند. به طور کلی رشد رویشی این گونه از اواسط بهمن آغاز می شود و در اواخر اسفند و اوایل فروردین به گل می نشیند. دوره رسیدن بذر از اواخر مرداده ماه تا اواخر شهریور می باشد. گونه مذکور در مکان هایی با درصد شیبهای مختلف و در جهات مختلف می روید. طبق تقسیم بندی آمبرژه در اقلیم های نیمه مرطوب و یا مرطوب و یا مدیترانه ای با زمستان های معتدل یا سرد گسترش دارد. بارندگی سالیانه مناطق پراکش انجیلی بین 1800-600 میلی متر و متوسط نرمال سالانه دمای روزانه مناطق بین 16/9-6/3 درجه سانتی گراد است.

کلیدواژه ها

انجیلی- اکولوژی- هیرکانی- جنگل های نور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.