بررسی ضرورت توجه به سلامت معنوی دانش آموزان در مدارس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: HEPCONF02_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه کشاورزی

کارشناسی الهیات و معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان دبیر دین و زندگی اداره آموزش و پرورش اداره آموزش و پرورش ناحیه ۳ شیراز

چکیده

سلامت معنوی جستجوی ما برای معنای عمیق تر در زندگی را تصدیق می کند. وقتی از نظر روحی سالم هستیم، نه تنها با یک قدرت برتر، بلکه با اطرافیانمان بیشتر احساس ارتباط می کنیم. ما در انتخاب های روزمره وضوح بیشتری داریم و اعمالمان با باورها و ارزش هایمان سازگارتر می شود. سلامت معنوی برای فرآیند پیمایش در تجربیات زندگی، به ویژه در طول دوره تحصیلی در نوجوانی و جوانی و سایر مراحل زندگی که بر آن تاثیر می گذارد، ضروری است. هدف از تربیت معنوی، تحقق استعدادهای الهی دانش آموزان و آماده کردن آنها برای زندگی با ارائه ابزارهایی است که برای ادامه یادگیری در طول تجربیات بسیاری که به آنها خواهد رسید، راهگشای آن ها خواهد بود. سلامت معنوی بر روابط با خود، دیگران، جهان و فراتر از آن تاکید دارد. معنویت به دانش آموزان این امکان را می دهد که شاد باشند، شکوفا شوند، موفق شوند و زندگی را با تمام وجود زندگی کنند. معنویت همچنین به دانش آموزان کمک می کند تا روابط سالمی با همسالان خود ایجاد کنند و ارتباط با والدین خود را حفظ کنند. وقتی کودک تبدیل به نوجوانی بالغ می شود، حس شگفتی و کنجکاوی او به خلاقیت و نوآوری همراه با رفتارهای ماجراجویانه و ریسک پذیر تبدیل می شود و اهمیت توجه به سلامت روانی در این دوره بسیار مهم است. سلامت معنوی همچنین می تواند اشتیاق یک دانش آموز را برای مشارکت در فعالیت های خیریه مانند خدمات اجتماعی و کمک بی قید و شرط به دیگران افزایش دهد. همچنین می تواند به مبارزه با رذایل اجتماعی و بهبود اخلاق و سلامت کمک کند. در صورتی دانش آموزان فعالانه درگیر کار و کاوش درونی از طریق خود اندیشی، تفکر یا مراقبه باشند، بیشترین درجه رشد را در زمینه سلامت معنوی نشان می دهند. این مطالعه به بررسی اهمیت توجه به سلامت معنوی دانش آموزان در مدارس می پردازد و با مرور مقالات، چالش ها و راهکارهای این موضوع را مورد بررسی قرار می دهد.

کلیدواژه ها

سلامت معنوی، دانش آموزان، مدارس، نظام آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.