سواد رسانه ای و وسایل ارتباط جمعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV05_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زرین میرزا پور

دبیر

صبا علیجانی

دبیر

محمد زرین میرزا پور

دبیر

چکیده

مروری بر نتایج مطالعه آموزش سواد رسانه ای نشان میدهد که کشور ما در جایگاه خوبی قرار ندارد. یکی از دلایل عدم موفقیت دانشآموزان در سواد رسانه ای را میتوان به کتاب درسی نسبت داد؛ چرا که عدم توجه به فعالیتهای یادگیری سطح بالا، رویکرد حافظه پروری باعث میشود که دانشآموزان در یادگیری سواد رسانه ای موفقیتی به دست نیاورند. نتایج تحقیقات مختلفی که در ایران اجرا شده، همه بیانگر ضعفهایی در کتاب درسی هستند که در ادامه به آنها اشاره میشود: نتایج تحقیقات شمسی امام جمعه، ۱۳۹۷؛ قاسمی و جهانی، ۱۳۹۷نشان داده که در کتابسواد رسانه ای بیشتر به حافظه شناختی در سطوح پایین، تاکیده شده و به سطوح بالای یادگیری توجه چندانی نشده است. پژوهش بدریان و رستگار (۱۳۹۶) نیز نشان داد که دانشآموزان ایرانی در بخش اهداف مهارتی و نگرشی دچار ضعف هستند. حکیم زاده (۱۳۹۷) کتابتفکر و سواد رسانه ای دوره متوسطه را مورد تحلیل قرار داد و به این نتیجه رسید که محتوای این کتاب تا اندازهای با روش فعال ارائه شدهاند. قادری (۱۳۹۷) بیان می کند که بررسی تطبیقی کتاب تفکر و سواد رسانه ای دوره متوسطه ایران و آمریکا با توجه به الگوی مریل، نشان داد که محتوای کتابهای رسانه در ایران، بیشتر به ارائه مفاهیم میپردازد؛ درحالیکه کتاب تفکر و سواد رسانه ای دوره متوسطه آمریکا، بیشتر به ارائه حقایق و مفاهیم و روش کار میپردازد.

کلیدواژه ها

رسانه ، ارتباط ، جمع، سواد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.