رابطه بین باورهای دینی با ترس از پیشرفت بیماری واضطراب مرگ در بیماران فرهنگی کرونایی مبتلا به دیابت غیر بستری شهرستان ساری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA07_588
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه عباسی

کارشناسی ارشد، دبیر آموزش وپرورش ناحیه ۱ ساری

ملیحه زارعی کیاپی

کارشناسی ارشد، معاون پرورشی مدارس ناحیه یک ساری

بتول منتظر

کارشناسی، دبیر مدارس آموزش و پرورش ناحیه یک ساری

سحر حسن نژاد

کارشناسی ارشد، کلنیک مشاوره شهرستان قائمشهر

چکیده

پژوهش حاضر که به بررسی « رابطه بین باورهای دینی با ترس از پیشرفت بیماری واضطراب مرگ در بیماران فرهنگی کرونایی مبتلا به دیابت غیر بستری شهرستان ساری» می پردازد ، از نظر هدف، کاربردی و با توجه به ماهیت موضوع و اهداف پژوهش، جزء پژوهش های توصیفی ازنوع همبستگی می باشد. جامعه آماری مورد مطالعه، کلیه بیماران فرهنگی کرونایی مبتلا به دیابت نوع ۲ غیربستری شهرستان ساری که در دوران کرونایی به این بیماری مبتلا بوده اند، به تعداد۲۲۰نفر تحت پوشش مراکز بهداشت درمانی و درمانگاه فرهنگیان ساری می باشند. حجم نمونه آماری با توجه به جدول کرجسی و مورگان تعداد ۱۴۰ نفر(۷۰ نفر زن و ۷۰نفر مرد) که به شیوه نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس انتخاب شدند.ابزار گرد آوری داده ها از پرسشنامه های باورهای دینی (تعبد) نیلسون (۱۹۹۵)، ترس از پیشرفت بیماری هرشباخ(۲۰۰۵)،اضطراب مرگ تمپلر(۱۹۷۰) بود. تجزیه و تحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار و برای بررسی فرضیه های پژوهش در بخش آمار استنباطی از آزمون همبستگی پیرسون ورگرسیون چندگانه با استفاده از نرم افزار آماری SPSS۲۲ انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد بین باورهای دینی با ترس از پیشرفت بیماری در بیماران فرهنگی کرونایی مبتلا به دیابت غیربستری رابطه وجود دارد و بین باورهای دینی با اضطراب مرگ در بیماران کرونایی مبتلا به دیابت غیربستری رابطه وجود دارد.

کلیدواژه ها

باورهای دینی، ترس از پیشرفت بیماری، اضطراب مرگ، بیماری کرونا، دیابت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.