بررسی میزان آگاهی معلمان مقطع متوسطه از نظریه شناخت گرا و به کارگیری آن در فرآیند تدریس درس زبان خارجه ( مطالعه موردی: شهرستان های چابهار و دشتیاری)
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 164
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NERA07_027
تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1401
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر به منظور بررسی میزان آگاهی معلمان مقطع متوسطه از نظریه شناخت گرا و به کارگیری آن در فرآیند تدریس درس زبان خارجه انجام پذیرفت. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه معلمان زبان خارجه مقطع متوسطه اول و دوم شهرستان های چابهار و دشتیاری به تعداد ۴۰۰ نفر بود و حجم نمونه آن با استفاده از فرمول کوکران ۱۹۶ نفر محاسبه شد. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش دو پرسشنامه محقق ساخته به همراه فرم چک لیست مشاهده عملکرد معلمان در بهره گیری از الهامات ماخوذ از نظریه های شناخت گرا در تدریس بود که پایایی پرسشنامه در پژوهش حاضر به روش آلفای کرونباخ ۰/۸۴محاسبه شد. براساس نتایج حاصل از فرضیات تحقیق میزان معلومات معلمان مقطع متوسطه شهرستان شهرستان- های چابهار و دشتیاری از نظریه های شناخت گرا در سطح پایین تر از متوسط است، به طوری که میانگین نمره های معلمان این دوره در ارتباط با نظریه های شناخت گرا در آزمون سنجش نظریه های شناخت گرای کودکان کمتر از ۱۰است. همچنین نتایج نشان داد بیش ترین کاربرد نظریه های شناخت گرا در کلاس درس و فرایند تدریس در حوزه نظریه پردازش اطلاعات و کم ترین آنها در حوزه نظریه فراشناخت بوده است. گذراندن دوره های آموزش ضمن خدمت، میزان تحصیلات و رشته تحصیلی (علوم تربیتی و رشته های مرتبط با آموزش دانش آموزان) در میزان آشنایی و معلومات معلمان و کاربست از نظریه های شناخت گرای دانش آموزان موثر بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضامحمد بالال
کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، اداره آموزش و پرورش پلان دبیرستان دوره اول و هنرستان آیت الله هاشمی رفسنجانی بجاربازا، آموزش و پرورش پلان
تیمور خدیر
کارشناس مدیریت و برنامه ریزی آموزشی،آموزگار روستای دیرمان، آموزش و پرورش شهرستان قصرقند