ضروری ترین مسائل در بحران بیماری های فراگیر جهانی چیست(مروری)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی بهداشت، بحران و ایمنی
  • کد COI اختصاصی: HCSCONF06_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماء امیری قنات سامان

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه یزد

سمیرا امیری قنات سامان

دانشجو دکتری فلسفه تعلیم و تربیت، دانشگاه اصفهان

چکیده

مقدمه: پیشگیری که پیش از وقوع بحران باید به آن پرداخته شود، علیرغم اهمیت فراوانی که دارند مورد غفلت واقع شده اند.نتایج تحقیقات در کشورما حاکی از ان است که بزرگترین چالش در بیماری، عدم پیشگیری از اپیدمی بود . باید با پیش بینی حادترین سناریو ممکن از غافلگیری جلوگیری شود. اتخاذ سیاستهای پیشگیرانه ضعیف از ابتدا برای جلوگیری از شیوع و گسترش ویروس در کشور، لطمه بسیاری به مردم و سازمانهای بهداشتی درمانی وارد کرد.مواد و روش ها: مقاله از نوع مروری انجام شده است. جستجو در پایگاه های اطلاعاتی آنلاین صورت گرفت و جستجو فقط به مقالات فارسی و انگلیسی محدود شد و تنها به مقالات مروری و پژوهشی اکتفا شد و گزارش های موردی حذف شدند. و با توجه به تجربه اخیر اپیدمی و بحران موجود سعی بر استفاده از مقالات بروز در این مقاله بود.یافته ها: برای کنترل و پیشگیری باید علل شیوع بیماری های همه گیر را دانست و بر مبنای آنها برای برنامه ریزی و مدیریت گام برداشت. دلایل اصلی افزایش تهدید بیماری های همه گیر در قرن بیست و یکم مشخص شدند. برای برنامه ریزی در شرایط بحران روش های نوین مثل سیستم اطلاعات جغرافیایی و مدلسازی کارآمد شناخته شدند. اعتماد سازی و آگاهی از عناصر مهم در پیشگیری هستند.نتیجه گیری: همکاری و هماهنگی دولت و مدیریت لجستیک در پیشگیری بیماری های اپیدمیک نقش بسیار شایانی ایفا میکنند. مدیران در مرحله پیشگیری از بحران باید آگاهی خود را نسبت به ظرفیتها و درک خود نسبت به توانایی های زیر مجموعه سازمان را بالا ببرند تا بتوانند برنامه ای کارآمد و عملیاتی تدوین کنند.

کلیدواژه ها

بحران، اپیدمی، بیماری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.