میکروارگانیسم های پروبیوتیک در محصولات کشاورزی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی عمران ، معماری و شهر سازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD08_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محمودی آقبلاغی

کارشناسی کشاورزی-گرایش مکانیزاسیون کشاورزی،مدیریت و تحلیل سامانه ها

چکیده

میکروارگانیسم های پروبیوتیک نقش بسیار موثری در رژیم غذایی انسان دارند(charalam populous,۲۰۰۲) به طوریکه امروزه تولید محصولات غذایی پروبیوتیک به صورت تجاری درآمده است، غلات سوبسترای بسیار مناسبی برای رشدLAB (لاکتیک اسید باکتری ها) می باشند (salovaara, ۱۹۹۶). در گذشته تصور بر این بود که میکروارگانیسم های پروبیوتیک در صورت آسیب دیدن قادر به ایجاد اثرات مفید بر سلامت مصرف کننده هستند (ouwehanand salninen, ۱۹۹۹ و salminen, ۱۹۹۹)، اما امروزه ثابت شده است اثرات عمده پروبیوتیک ها زمانی اتفاق می افتد که میکروارگانیسم ها در زمان استفاده در شرایط زنده باشند( saarela et al, ۲۰۰۰). در واقع برای آنکه ماده غذایی به عنوان یک محصول پروبیوتیک در نظر گرفته شود، مقدار باکتری ها در زمان مصرف باید تقریبا ۱۰۶ سلول زنده در هر گرم یا میلی لیتر محصول باشد (sanders and huis in,t veld, ۱۹۹۹). هدف از این مطالعه بررسی فاکتورهای که زنده مانی سویه های پروبیوتیک را بهبود می بخشند می باشد. همچنین بررسی این که آیا غله ای مانند عصاره مالت حامل مناسبی برای پروبیوتیک ها می باشند یا خیر؟ سویه های مورد استفاده در این بررسی گونه های موجود در روده انسان می باشند. به طوریکه آنها اثر عصاره های مالت، جو و گندم را بر روی زنده مانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و لاکتوباسیلوس روتری را در معرض بافر فسفات اسیدی شده در pH ۵/۲ به مدت ۴ ساعت بررسی کرده اند، آنها نتیجه گرفتند در غیاب عصاره غلات کاهش معنی داری را در تعداد سلول های تمام سویه ها به خصوص لاکتوباسیلوس پلانتاروم مشاهده شد.

کلیدواژه ها

کلید واژه: میکروارگانیسم های پروبیوتیک،لاکتیک اسید باکتری ها، میکروارگانیسم های پروبیوتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.