بررسی اثر ارتقا دهده پتاسیم بر میزان تولید الفین ها در کاتالیست کبالت بر پایه آلومینا در سنتز فیشر- تروپش

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین همایش سراسری علوم پایه
  • کد COI اختصاصی: NCSCIE06_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1022
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام حاتمی خسرقی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری، پژوهشگاه صنعت نفت- دانشجوی کارشناسی ا

احمد توسلی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری، پژوهشگاه صنعت نفت- دکترای مهندسی شیم

علی اکبر سالاری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری، پژوهشگاه صنعت نفت- دکترای شیمی فیزیک

ایرج کاظم نژاد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری، پژوهشگاه صنعت نفت- دانشجوی کارشناسی ا

چکیده

در این تحقیق اثر ارتقاء دهنده پتاسیم بر خواص شیمی- فیزیکی فعالیت و نسبت تولید الفین به پارافین در کاتالیست کبالت بر پایه آلومینا در سنتز فیشر- تروپش بررسی شده است. ارتقا دهنده پتاسیم با درصدهای 0و1و2و3و4و5و به کاتالیست کبالت افزوده گردید. افزودن ارتقا دهنده پتاسیم فعالیت کاتالیست کبالت را کاهش داد. این ارتقا دهنده گزینش پذیری فرآیند فیشر- تروپش را در جهت تولید هیدروکربن هایی با وزن مولکولی بالا به شدت افزایش داد. افزودن این ارتقا دهنده به کاتالیست کبالت سبب کاهش میزان تولید متان و افزایش میزان تولید محصولات سنگین گردید. همچنین لفزایش این ارتقا دهنده سبب افزایش میزان تولید الفین ها گردید بطوریکه گزینش پذیری متان با افزایش مقدار پتاسیم از 0% تا 5% به میزان 74% کاهش یافته و همپنین گزینش پذیری محصولات سنگین 36% افزایش یافت. بنابراین افزایش ارتقا دهنده پتاسیم سبب افزایش گزینش پذیری محصولات سنگین به مقدار قابل توجهی شد و افزایش محصولات مطلوبتر در نتیجه افزایش پتاسیم همراه با 66/6 درصدی میزان تبدیل منواکسید همراه شد همچنین نسبت به کاتالیست مرجع میزان نسبت اولفین به پارافین به میزان 88/6% افزایش یافت.

کلیدواژه ها

کاتالیست کبالت- سنتز فیشر- تروپش- ارتقا دهنده پتاسیم و فعالیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.