چند عدد اول وجود دارد؟

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین همایش سراسری علوم پایه
  • کد COI اختصاصی: NCSCIE06_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1043
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا رهروی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب- عضو باشگاه پژوهشگران جوان

سولماز آقا محمد پور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب- عضو باشگاه پژوهشگران جوان

چکیده

اعداد صحیح (یا حداقل اعداد صحیح مثبت) و قواعد حساب مربوط به آنها در زمره قدیمیترین و بنیادی ترین در فرآیند تفکر بشر است. در این مقاله برهان هایی (10 برهان) برای قضیه نامتناهی بودن اعداد اول ارائه می دهیم. که شامل برهان های ارائه شده توسط: اقلیدس، کومر، پولیا، ادواردز، اویلر، تو، پروت، اوریک و فاستنبرگ می باشد. برهان اویلر فکر حساب دیفرانسیل و انتگرال، را با حساب اعداد صحیح مرتبط می کند، برهان ارائه شده توسط کومر، ادواردز و پروت برگرفته از مباحث دنباله ها و بخصوص سری هاست و برهان ارائه شده توسط فاستنبرگ برگرفته شده از مبانی اصلی توپولوژی است. گرچه برهان های فراوانی برای این قضیه ارائه شده است. ولی هدف در این مقاله ارائه چند برهان جدید است تا دانشجویان علاوه بر آشنایی با برهان های ارائه شده در منبع اصلی مطالعه شده در درس نظریه اعداد با روش های مختلف اثبات این قضیه آشنا شده و ارتباط مفاهیم مختلف ریاضی را پیش تر از پیش دریابند.

کلیدواژه ها

تجزیه- عادکردن- اعداد اول- اعداد متابین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.