ارزیابی روش های مختلف خاک ورزی و مدیریت پسماند های جو در تولید ذرت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانش کشاورزی و تولید پایدار، دوره: 24، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SUST-24-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا بنی اسدی

گروه زراعت، دانشگاه شهید باهنر کرمان

عنایت الله توحیدی نژاد

گروه زراعت- دانشگاه شهید باهنر کرمان

قاسم محمدی نژاد

اصلاح نباتات- پژوهشکده باغبانی- دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

چکیده به منظور بررسی تاثیر سیستم­های خاک­ورزی و مدیریت  پسماندها بر عملکرد علوفه و اجزای عملکرد ذرت دانه­ای رقم سینگل کراس ۷۰۴، آزمایشی به صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار طی دو سال زراعی ۸۸-۱۳۸۶ در مزرعه پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان اجرا گردید. تیمار­های آزمایش شامل مدیریت  پسماندهای جو در سطوح نصف پسماند، حفظ  پسماند و جمع­آوری پسماندهای جو به عنوان عامل اصلی و سیستم­های خاک­ورزی در سه سطح خاک­ورزی معمول، خاک­ورزی حفاظتی (کمینه) و بدون خاک­ورزی به عنوان عامل فرعی بودند. نتایج نشان داد که سیستم­های خاک­ورزی تاثیر معنی­داری بر ارتفاع بوته، وزن خشک بوته، تعداد دانه در بلال، تعداد دانه در ردیف بلال، طول بلال و عملکرد علوفه خشک داشت. سطوح  پسماند ها در سطح احتمال پنج درصد تاثیر معنی­داری بر تعداد دانه در بلال و طول بلال داشت. سیستم بدون خاک­ورزی بیشترین عملکرد علوفه خشک، ۵۶/۱۶ تن در هکتار را دارا بود و از بین سطوح پسماندها، حفظ کامل پسماندها بیشترین عملکرد علوفه خشک ۶۶/۱۹ تن در هکتار را تولید کرد. به طور کلی نتایج حاکی از آنست که  نگهداری پسماندها در سطح خاک و سیستم بدون خاک­ورزی بیشترین تاثیر را بر اجزای عملکرد ذرت داشته است.

کلیدواژه ها

حفظ پسماندها, ذرت دانه­ای, سیستم خاک­ورزی, وزن خشک بوته

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.