سراب نسبیت

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین همایش سراسری علوم پایه
  • کد COI اختصاصی: NCSCIE06_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 826
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الیاس عسکرپور

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نوشهر و چالوس- دانشجوی مقطع کارشناسی فیزیک

خاطره بهی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا دانشجوی مقطع کارشناسی فیزیک- عضو باشگ

چکیده

آزمون پذیری، خصوصاً در زمینه فیزیک نظری، از نقاط تئوری به شمار می رود، در عین حال پاره ای از نظریات با وجود تجربه پذیری پس از مدتی و با ارائه چند مثال نقض از سوی منتقدین و آشکار شدن نقاط ضعف آن به تدریج از عرصه علم به کنار میروند. مفاهیم مطرح شده در نسبیت خاص و عام آلبرت انیشتن همچون: اتساع زمان، انقباض طول و خمیدگی نور در کنار توده جرم که با کمک تبدیلات لورنس و هندسه ریمانی تحقق می یابند نیز باید قابل آزمایش باشند هر چند مطالعه ذرات در شتاب دهنده ها و همچنین انحراف نور ستارگان از کنار خورشید به هنگام کسوف کامل و دیگر پدیده ها توانسته اند تا حدودی این نظریات را پا بر جا نگه دارند، اما هدف از ارائه این مقاله نگاهی ابهام گونه به نسبیت و بیان آزمایشی برای سنجش صحت آن است. (پرفسور استیون هاوکینگ: من هنوز هم هفته ای دو یا سه نامه مبنی بر اینکه انیشتن در اشتباه بود دریافت می کنم.)

کلیدواژه ها

نسبیت- فضا، زمان- چارچوب مرجع- گرانش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.