بررسی مزایای استفاده از سیالات رئو مغناطیسی در عملیات حفاری به همراه رشته ی حفاری الکترومغناطیسی _ بررسی تئوری و روابط حاکم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت نوآوری و فناوری
  • کد COI اختصاصی: NPGC04_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن محمودی

دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی نفت، دانشگاه صنعت نفت اهواز

مالک کلهری

لیسانس مهندسی شیمی، دانشگاه صنعت نفت اهواز

محمد عبودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت گرایش بهره برداری، دانشگاه صنعت نفت اهواز

حسین امانی

لیسانس مهندسی نفت، پترو پالایشگاه آکام

چکیده

در این مقاله به بررسی عوامل مرسوم خطرزایی عملیات حفاری پرداخته شده و به نقش مهم گل حفاری به عنوان یکی ازعوامل کنترل فشار در چاه اشاره میشو د. استفاده از سیال رئو مغناطیسی جهت جلوگیری از فوران چاه و مچالگی رشتهحفاری در حین عملیات حفاری یک راه حل پیشنهادی میباشد. در ادامه به نتایج پژوهش هایی که در زمینه ی ساخت واستفاده از سیالات رئومغناطیسی و رفتار آنها در حضور میدان مغناطیسی و به رابطه ی شدت و چگالی میدان مغناطیسی باچگالی و غلظت سیال حفاری اشاره و استناد شده است؛ برای ایجاد یک میدان مغناطیسی از رشته حفاری الکترومغناظیسیاستفاده می شود،که رابطه ی میزان کنترل پذیری و مزایا ی استفاده از رشته حفاری الکترومغنا طیسی با بررسی داده هایتجربی و میدانی در ز مینه حفاری گزارش شده. با توجه به گران بودن عملیات حفاری نسبت به عملیات استخراج و استحصالنفت، گاز و یا آب همچنین میزان شکست نسبتا بالای عملیات های حفاری در ایران و با توجه به این نکته که این تکنولوژیها در ایران دور از دسترس نیست میتوان به نتیجه ی این پژوهش و عملیاتی شدن آن خوش بین بود. بنابراین انتظار می رودعملیاتی شدن استفاده از سیالات رئومغنا طیسی در عملیات حفاری، منجر به کنترل بیشتر بر روی سیال حفاری و در نتیجهافزایش ایمنی و موفقیت درعملیات حفار ی شود.

کلیدواژه ها

گل حفاری رئومغناطیسی، رشته حفاری الکترومغناطیسی، مچالگی رشته حفاری، فوران چاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.