ارزیابی عوامل موثر بر زمان غیرمولد حفاری چاه هیدروکربنی در جنوب غرب ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت نوآوری و فناوری
  • کد COI اختصاصی: NPGC04_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی چمن زاده

واحد زمین شناسی، شرکت توسعه صنایع نفت و انرژی قشم (OEID)

کیانوش بابادی

محمدرضا کریمی

چکیده

عملیات حفاری زمانی قابل قبول است که اهداف چاه ها در یک چارچوب زمانی سری عتر یا همزمان با زمان حفاریبرنامه ریزی شده، بدون به خطر انداختن ایمنی محقق شود . ارزیابی زمان غیرمولد حفاری و تفکیک آن از زمان مولد، یکمعیار اصلی برای یک عملیات مقرون به صرفه و موفق است. زمان غیرمولد حفاری ممکن است به دلا یل مختلفپیش بینی نشده مانند خطای نیروی انسانی یا مسائل فنی ایجاد شود. برخی از این موارد را نمی توان کاهش داد یا کنترلکرد، درحالی که برخی دیگر مانند موارد مربوط به ژئومکانیک نفت، با آماده سازی مناسب و برنامه ریزی دقیق قابل مقابلههستند . بررسی ها نشان می دهد که مهمترین مشکلات اثرگذار بر روی زمان حفاری شامل خرابی قطعات، رشته حفاری وگیر رشته حفاری است. در این تحقیق عوامل اثرگذار بر روی زمان حفاری دریکی از چاه های جنوب غرب ایران شناساییشده است. زمان لازم برای تکمیل این چاه بیش از دو برابر نسبت به برنامه پیش بینی شده افزایش داشته است. به همینمنظور بیست و دو عامل اثرگذار بر زمان حفاری شناسایی، و در پنج گروه حفاری، تکمیل لوله جداری، نمودارگیری، قطعاتو سایر عوامل (مانند آب وهوا و خطای نیروی انسانی) تقسیم شده است. در ادامه با ارزیابی و بررسی گزارش های روزانه یحفاری، زمان مولد و غیرمولد حفاری به تفکیک برای هرکدام از این عوامل مشخص شده است. درنهایت نیز تخمینی اززمان غیرمولد پنهان در حفاری زده شده و تاثیر مطالعات ژئومکانیکی بر سرعت حفاری مشخص شده است.

کلیدواژه ها

حفاری چاه، زمان حفاری، زمان غیرمولد (NPT) و مشکلات حفاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.