واکاوی عوامل موثر بر جانشین پروری در بنگاههای صنعتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی کیفیت و قابلیت اتکا
  • کد COI اختصاصی: GRAMS01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مقداد منصوری

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی

رضا تقوایی

عضو هیات علمی رشته مدیریت دولتی دانشگاه ازاد همدان

کامبیز حمیدی

عضو هیات علمی رشته مدیریت د ولتی دانشگاه ازاد همدان

چکیده

این پژوهش با هدف طراحی ، سطح بندی و تحلیل شکاف جانشین پروری در بنگاههای صنعتی انجام گرفته است . در این پژوهش ، از سه روش تحلیل شبکه مضامین ، مدلسازی ساختاری - تفسیری و تحلیل شکاف استفاده شده است . در بخش تحلیل مضمون، از نظرات ۱۶ نفر از خبرگان صنعت استفاده شد. مصاحبه ها با استفاده از روش تحلیل شبکه مضامین و نرم افزار MAXQDA۱۲ تجزیه و تحلیل شدند. در مرحله بعدی معیارهای شناسایی شده با استفاده از رویکرد ISM و نرم افزار MATLAB در ابعاد جدیدی دسته بندی و سطوح مولفه ها و روابط بین آنها مشخص شدند. در نهایت با استفاده از روش تحلیل شکاف و نرم افزار SPSS شکاف بین وضعیت موجود و مطلوب جانشین پروری در بنگاه های صنعتی بررسی شد. تجزیه و تحلیل دادهها، به شکل گیری ۳۷مضمون پایه ۱۱ مضمون سازمان دهنده و ۲ مضمون فراگیر شامل عوامل درون سازمانی و محیطی انجامید. همچنین یافته های ISM نشان داد که ابعاد جانشین پروری در دو لایه پیوندی و وابسته دسته بندی می شوند. در نهایت نتایج تحلیل شکاف نشان داد بین تمام ابعاد در وضعیت موجود و مطلوب شکاف وجود دارد. مدل نهایی جانشین پروری را در دو لایه پیوندی (شامل ابعاد: عدالت سازمانی ، حمایت و مشارکت مدیران، ساختار سازمانی ، فرهنگ سازمانی ، هماهنگی استراتژیک ، سیستم مدیریت دانش ، نظام آموزشی ، نظام ارزیابی عملکرد، فرهنگ محیط ) و وابسته (شامل ابعاد: ارتباط صنعت و داشگاه و مزیت رقابتی ) سطح بندی می کند. همچنین نتایج تحلیل شکاف نشان داد سازمان باید توجه بیشتری به سه بعد عدالت سازمانی ، ارزیابی عملکرد و حمایت و مشارکت مدیران داشته باشد زیرا این ابعاد از نظر خبرگان در آینده بیشترین اهمیت را به خود اختصاص داده اند

کلیدواژه ها

جانشین پروری ، بنگاه صنعتی ، تحلیل شبکه مضامین ، مدلسازی ساختاری تفسیری ، تحلیل شکاف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.