بهبود مشخصه فنی سختی چوب برای ارتقاء کیفیت فرآیند تولیدی با استفاده از طراحی آزمایش ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مدیریت و مهندسی کیفیت و قابلیت اتکا
  • کد COI اختصاصی: GRAMS01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم آتشگر

دانشیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مرتضی یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

سختی چوب یکی از مهمترین مشخصه های فنی چوب است که کیفیت محصولات را در صنایع مبلمان سازی تحت تاثیر قرار می دهد. مقاومت در برابر ضربه یا سایش ، قابلیت کندهکاری و عدم ترک خوردگی در بافت چوب عواملی هستند که ویژگی سختی را در این فرآیند تولیدی حائز اهمیت می کند. مطالعات متعددی در زمینه سختی ، زبری ، برش و تغییر رنگ چوب انجام شده است . اما در رابطه با تغییرپذیری با هدف ارتقاء سختی چوب در فرآیند عملیات حرارتی گزارشی از سوی محققین ارائه نشده است . پایین بودن سختی چوبها سبب متحمل شدن هزینه های زیاد به جهت ضایعات بالا در صنایع مبلمان سازی می شود و قیمت تمام شده محصول را افزایش می دهد و در نتیجه شاخص های رقابت پذیری صنعت را کاهش می دهد. در این تحقیق با استفاده از تجزیه و تحلیل آزمایش ها و رویکرد شش سیگما توانسته کیفیت چوبهای صنوبر که در صنعت مبلمان سازی بطور گسترده استفاده می شود را ارتقاء دهد. در این تحقیق ، از یک طرح فاکتوریلی کسری ۱IV-۲۴ استفاده شده است . در این تحقیق ضمن مشخص کردن عوامل اصلی و تاثیرات متقابل تاثیرگذار بر سختی چوب، با ارتقاء سختی چوبها در فرآیند به دلیل کاهش تغییرپذیری ، دقت فرآیند تولید افزایش یافت . با اجرای نتایج حاصل از این تحقیق در یکی از صنایع مبلمان سازی ، صنعت فوق توانست کیفیت محصولات خود را افزایش داده و ضمن ارتقاء رضایت مشتریان، زمینه مناسبی را برای توسعه بازار فراهم آورد.

کلیدواژه ها

طراحی آزمایش ها، شش سیگما ، چرخه DMAIC، عملیات حرارتی ، Minitab

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.