مطالعات گردشگری روستایی در ایران: ارایه ی تحلیلی اسنادی از مقالات انتشاریافته ی فارسی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی و توسعه گردشگری، دوره: 2، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_TURIJ-2-6_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 227
نویسندگان
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران
دانشگاه تهران
چکیده
چکیده گردشگری پدیده ای نو شناخته می شود که از نیمه ی سده ی بیستم به تدریج همگام با گسترش آن در فضاهای روستایی وارد ادبیات علمی مطالعات روستایی شده است. این روند نخست از کشورهای توسعه یافته ی اروپایی و آمریکای شمالی آغاز گردید و در دو دهه ی اخیر مورد توجه پژوهشگران و مسئولان توسعه ی روستایی کشورهای درحال توسعه و از جمله ایران واقع شدهاست. بررسی های به عمل آمده در این پژوهش نشان میدهد که پیشینه ی این موضوع در ایران به آغاز دهه ی۱۳۸۰ باز میگردد و در چند سال گذشته رشد قابل ملاحظهای در محافل علمی-دانشگاهی یافته است. این پژوهش با روش اسنادی به طور خاص، سوابق مطالعاتی گردشگری روستایی در حوزه نشریات علمی-پژوهشی کشور را تجزیه و تحلیل میکند و با طرح پرسش های کلیدی، چه چیزی یا چه موضوعی؟ چرا یا چه مسالهای؟ کی یا چه زمانی؟ در کجا؟ چه کسانی و با چه تخصصی؟ در پی شناخت و تحلیل ویژگی های کلی حاکم بر مطالعات گردشگری روستایی است. یافته ها بیانگر ۱۳۶ اثر علمی- پژوهشی چاپ شده در مجلات علمی-پژوهشی کشور تا پایان تیرماه ۱۳۹۲ است و بیشترین پژوهش ها در استان های تهران و مازندران انجام شده است. مجموعه ی مطالعات انجام شده قابل تقسیم به پنج محور برنامهریزی و توسعه یگردشگری، آثار و پیامدهای گردشگری، ارزشگذاری اقتصادی گردشگری، تحلیل گسترش جغرافیایی و سنجش پایداری گردشگری است. ۶۶.۱۷ درصد از کل مطالعات انجام شده دارای روش شناسی کمی است. مهم ترین اشکال مطالعه شده شامل گردشگری خانه های دوم و طبیعتگردی میشود.کلیدواژه ها
واژگان کلیدی: گردشگری روستایی, پیشینه ی مطالعاتی, تحلیل اسنادی, مقالات منتشرشده, ایراناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.