کاربرد تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) درمطالعات گردشگری (تحلیلی با رویکرد آسیب شناسانه)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی و توسعه گردشگری، دوره: 2، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_TURIJ-2-6_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 205
نویسندگان
دانشگاه مازندران
دانشگاه سمنان
دانشگاه تهران
دانشگاه مازندران
چکیده
چکیده امروزه صنعت گردشگری به بزرگترین صنعت خدماتی جهان از لحاظ درآمدزایی تبدیل شده است. گسترش صنعت گردشگری علاوه بر ابعاد وسیع اقتصادی همچون ایجاد فرصت های شغلی، درآمدزایی، کاهش فقر و افزایش رفاه در جامعه، بر ابراز هویت ملی، ایجاد امنیت اجتماعی و گسترش عدالت اجتماعی در جامعه نیز تاثیرگذار است. بر اساس آمار، کشور ایران تا به امروز، به دلیل موانع موجود در مسیر توسعهی این صنعت با وجود برخورداری از موقعیت ممتاز گردشگری نتوانسته است در این حوزه پیشرفت چندانی داشته باشد. از اینرو این پژوهش با هدف تجزیه و تحلیل موانع توسعه گردشگری در ایران با استفاده از تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری به مرحلهی اجرا در آمده است. این روش جزو روشهای تجزیه و تحلیل سیستمها میباشد که به بررسی تعاملات میان عناصر سیستم میپردازد. به منظور خوشهبندی موانع توسعه گردشگری نیز از روش MICMAC استفاده شده است. از آنجایی که این روش مبتنی بر نظر خبرگان میباشد، از نظرات ۱۳ متخصص در صنعت گردشگری و اساتید دانشگاهی استفاده شده است. یافتهها نشان داد که «تحریمهای دنبالهدار اقتصادی و سیاسی»، «تعدد مراکز سیاستگذاری و عدم تعامل میان آنها»، «محدودیتهای فرهنگی و مذهبی برای گردشگران خارجی»، «عدم حمایت دولت از سرمایهگذاری در بخش گردشگری» و «عدم تشویق بخش خصوصی برای سرمایهگذاری» از تاثیرگذارترین موانع توسعهی گردشگری به حساب میآیند.کلیدواژه ها
واژه های کلیدی: گردشگری, مدلسازی ساختاری تفسیری, موانع توسعه گردشگری, اولویت بندی موانعاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.