بررسی انتقال و بیان ژن rT۱ چای ترش در گندم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_GEB-11-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکوفه عبدالمجیدی

Biotechnology Department, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Imam Khomeini International University (IKIU), Qazvin, Iran.

فاطمه دهقان نیری

Biotechnology Department, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Imam Khomeini International University (IKIU), Qazvin, Iran.

چکیده

پپتیدهای ضد میکروبی در برابر پاتوژن­های گیاهی فعالیت­های ضد میکروبی قوی نشان می­دهند و جایگزین­های خوبی برای سموم متداول هستند. در این مطالعه برای انتقال ژن پپتید ضد میکروبی rT۱ گیاه چای ترش به گندم از سویه LBA۴۴۰۴ اگروباکتریوم حامل پلاسمید نوترکیب pBI۱۲۱-rT۱ استفاده شد. ریزنمونه ­های جنین بالغ چهار رقم گندم (سایسون، بهار، چمران و آرتا) پس از هم­کشتی با سوسپانسیون باکتری به محیط گزینشی کالوس­دهی حاوی دو میلی­گرم در لیتر ۲,۴-D و دو میلی­گرم در لیتر Picloram به همراه ۵۰ میلی­گرم در لیتر آنتی­ بیوتیک کانامایسین و ۵۰۰ میلی­گرم در لیتر سفوتاکسیم منتقل شدند. کالوس­های جنین ­زا پس از رشد در محیط گزینشی، انتخاب و بعد به محیط باززایی حاوی ۲۵ میلی­گرم در لیتر کانامایسین و ۲۵۰ میلی­گرم در لیتر سفوتاکسیم انتقال یافتند. حضور و بیان ژن rT۱ در سطح رونویسی در گیاهان تراریخت به کمک آغازگرهای اختصاصی به­ ترتیب با استفاده از روش­های PCR و RT-PCR تایید شد. براساس نتایج از بین ۱۵ گیاه تراریخت احتمالی فقط ۱۱ گیاه تراریخت بودند. از بین ۱۱ گیاه تراریخت، پنج گیاه مربوط به رقم سایسون با درصد تراریختی ۶/۱، چهار گیاه مربوط به رقم بهار با درصد تراریختی ۳/۱ و دو گیاه مربوط به رقم چمران با درصد تراریختی ۶/۰ بودند. از رقم آرتا هیچ گیاه تراریختی بدست نیامد.

کلیدواژه ها

Agrobacterium, Antimicrobial peptides, rT۱ gene, RT-PCR, Transgenic wheat, اگروباکتریوم, پپتید ضد میکروبی, ژن rT۱, گندم تراریخت, RT-PCR

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.