ارزیابی تاثیر پروبیوتیک Bio-Aqua ® بر عملکرد رشد ، ترکیب شیمیایی ، پارامترهای ماهی کپور نقره (Hypophthalmichthys molitrix) و پارامترهای غیر بیولوژیکی آب پرورش

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه زیست شناسی کاربردی، دوره: 35، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JAB-35-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید رمضان نژاد

دانشجوی دکترا،گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران

صابر وطن دوست

استادیار ، گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران

رضا چنگیزی

استادیار ، گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران

حامد منوچهری

استادیار،گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران

رضا صفری

دانشیار ، گروه تغذیه، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر،ساری، ایران

چکیده

این مطالعه به منظور بررسی تاثیر پروبیوتیک بیوآکوا بر شاخص های کیفی ماهیان کپور نقره ای و پارامترهای غیرزیستی و زیستی آب محیط پرورش انجام شد. ماهیان کپور نقره ای به ترتیب با میانگین وزنی اولیه ۱/۰±۰/۱ گرم با تیمارهای آزمایشی منتخب برای ۴ ماه مورد پرورش قرار گرفتند. در این مطالعه تیمارهای شامل شاهد ( تیمار شاهد) ، T۱ (۲۵۰گرم در هکتار پروبیوتیک بیوآکوا) ، T۲ (۳۵۰گرم در هکتار پروبیوتیک بیوآکوا) و T۳ ( ۴۵۰ گرم در هکتار پروبیوتیک بیوآکوا) که به آب استخرهای خاکی اضافه شدند. بر اساس این نتایج میزان نرخ رشد ویژه (SGR)، نرخ رشد روزانه (DGR)، وزن اکتسابی (WG)، ضریب تبدیل غذایی (FCR) و درصد بازماندگی در تیمار ۳ (۴۵۰ گرم/هکتار) نسبت به گروه شاهد و تیمارهای ۱ (۲۵۰ گرم در هکتار ) و ۲ (۳۵۰ گرم در هکتار) اختلاف معنی داری را نشان داد (۰۵/۰P< ). همچنین اختلاف معناداری در ترکیبات شیمیایی لاشه (درصد پروتئین خام و درصد رطوبت) ماهیان کپور نقره ای تیمارهای ۲ و ۳ در مقایسه با تیمارهای شاهد و ۱ وجود داشت (۰۵/۰P< ). علاوه بر آن استفاده از ۴۵۰ گرم بیوآکوا/هکتار (در تیمار ۳) موجب کاهش معنادار مقادیر TSS، BOD، COD، نیتریت و فسفات آب در مقایسه با سایر تیمارهای آزمایشی شد (۰۵/۰P< ). نتیجه گیری شد ، اثرات پروبیوتیک بیوآکوا ، به ویژه در T۳ (۴۵۰ گرم در هکتار) بر عملکرد رشد ، مقدار تغذیه ، میزان بقا ، پارامترهای هماتولوژی و ترکیب لاشه کپور نقره مثبت بوده و توصیه می شود.

کلیدواژه ها

پروبیوتیک بیوآکوا, کپور نقره ای, عملکرد رشد, ترکیب شیمیایی, پارامترهای هماتولوژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.