شناسایی موانع و راهبردهای بهبود نظام آموزشی هنرستان های کشاورزی استان خوزستان (از دیدگاه هنرجویان و هنرآموزان)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: مجله پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، دوره: 11، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JAEER-11-4_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 349
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران
دانشیار ترویج و آموزش کشاورزی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران
چکیده
هدف از این تحقیق بررسی وضعیت نظام آموزشی هنرستان های کشاورزی استان خوزستان می باشد. روش تحقیق از لحاظ نحوه جمع آوری اطلاعات از نوع تحقیقات پیمایشی است. در این تحقیق هنرآموزان و هنرجویان هنرستان های کشاورزی استان خوزستان به ترتیب به تعداد ۵۳ و ۸۰۱ نفر جامعه آماری این تحقیق را تشکیل دادند. تعداد نمونه از بین هنرجویان، ۲۶۰ نفر برآورد گردید. در خصوص هنرآموزان از روش تمام شماری استفاده گردید و کلیه ۵۳ نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. به منظور ارزیابی روایی ابزار تحقیق، از روش پانل متخصصان و پایایی از ضریب کرونباخ آلفا استفاده شد. بر اساس دیدگاه هنرجویان ناامیدی و نگرانی نسبت به آینده شغلی، ضعیف بودن هنرجویان در دروس پایه و کم توجهی به کیفیت بخشی به آموزش و بر اساس دیدگاه هنرآموزان سطح پایین معدل سال های قبل از ورود به رشته، ناامیدی و نگرانی نسبت به آینده شغلی و کمبود سرانه آموزشی از مهمترین موانع نظام آموزشی هنرستان های کشاورزی خوزستان بودند. بر اساس نتایج تحلیل عاملی، بازنگری در ساختار آموزشی هنرستانها، ارتقاء تجهیزات و همکاری بین بخشی، تحلیل کتب درسی با نظر هنرآموزان و توسعه کارآفرینی، رضایتمندی هنرآموزان و بهبود ارزشیابی آموزشی و افزایش اختیارات مدیر و بهبود دوره کارورزی ۵ عاملی بودند که در مجموع ۵۴۲/۴۲ درصد از تغییرات متغیر راهبردهای بهبود نظام آموزشی هنرستانهای کشاورزی را تبیین نمودند.کلیدواژه ها
هنرستان کشاورزی, موانع و مشکلات, راهبردهای بهبود, خوزستاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.