طراحی مدل پایداری کسب و کارهای کوچک و متوسط کشاورزی در استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEER-12-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا شرفی

دانشجوی دکتری ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

روح اله رضائی

دانشیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

علی اصغر میرک زاده

استادیار گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

اسماعیل کرمی دهکردی

دانشیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

مطالعه حاضر با هدف طراحی مدل پایداری کسب­و­کارهای کوچک و متوسط کشاورزی در استان کرمانشاه انجام گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان و مطلعان کلیدی در استان کرمانشاه بودند که از بین آنها ۲۰ نفر با استفاده از روش نمونه­ گیری هدفمند و تکنیک گلوله­ برفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده­ های تحقیق از مصاحبه نیمه ساختارمند استفاده شد. فرایند گردآوری داده­ ها تا سطح اشباع نظری یا آستانه سودمندی اطلاعات قابل دسترس ادامه یافت. تجزیه و تحلیل کیفی داده­ها با استفاده از نرم ­افزار مکس­ کیودا نسخه ۱۱ انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که ابعاد اصلی پایداری کسب­و­کارهای کوچک و متوسط کشاورزی شامل پایداری اقتصادی (متشکل از مولفه­ های عملکرد مالی، خوداتکایی و استقلال مالی، عملکرد مشتری و بازار و نوآوری و توسعه فعالیت کسب­ وکار)، پایداری اجتماعی (متشکل از مولفه­ های ارتباطات و تعاملات اجتماعی، مسئولیت­ پذیری اجتماعی و اعتماد اجتماعی متقابل) و پایداری زیست­ محیطی (متشکل از مولفه­ های تولید سالم و پایدار، حفاظت و بهره ­برداری بهینه از منابع زیست­ محیطی و مدیریت ضایعات و پسماندها) می باشند. افزون بر این، نتایج تحقیق حاکی از آن بود که اصلی­ ترین عوامل تاثیرگذار بر پایداری کسب­ و­کارهای کوچک و متوسط کشاورزی در استان کرمانشاه شامل عوامل درون­ سازمانی (متشکل از عوامل فردی و خانوادگی مدیر، عوامل مرتبط با بازاریابی، عوامل اقتصادی- مالی، عوامل تولیدی و ویژگی­های محصول، عوامل مرتبط با ویژگی­های کسب­ و­کار و عوامل ارتباطی و اطلاعاتی) و عوامل برون­ سازمانی (متشکل از عوامل سیاسی- قانونی، زیرساختی- حمایتی و عوامل مرتبط با مداخلات ترویجی) بوده است.

کلیدواژه ها

پایداری, کسب و کارهای کوچک و متوسط, کشاورزی, کرمانشاه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.