افقهای جدید در تصویربرداری دیجیتال پزشکی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره کاربرد فناوری اطلاعات در سلامت
  • کد COI اختصاصی: CITH01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شکیبا فرد

دکتری رادیولوژی،استادیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز

چکیده

تصویربرداری پزشکی انقلابی بزرگ درتشخیص بیماریها ایجاد نمود معرفی هروسیله جدید دراین علم همانند گشودن یک جعبه سیاه پهنه جدیدی را پیش روی دانش پزشکی قرار داده است ابداع تصویربرداری دیجیتالی و نیز تبدیل روشهای آنالوگ قبلی به دیجیتال سبب قرارگرفتن تصویربرداری پزشکی درگستره دانش فن آوری اطلاعات شده است رادیولوژی دیجیتال به دو روش dr,cr انجام میگیرد روش CR که Computed Radiography نامیده می شود گردش کار شبیه رادیولوژی معمول دارد به همین دلیل بهتر است به نام CCR یا Cassette Computed Radiography نامیده شود دستاورد جدید این حیطه قدرت تفکیک بالاتر و سرعت پردازش بیشتر است روش دیگر که به نام DR یا DDR شناخته می شود مراحل گردش کار را کمتر و سرعت را بیشتر می نماید ساخت دتکتورهای یکپارچه و باعمر بیشتر عرصه نوآوری آن است. از دیدگاه دانش فن آوری اطلاعات این نکته بدیهی است که فایلهای دیجیتال تصویری یا غیرآن قابلیت نگهداری و ارسال به هر نقطه ای را دارند. ازجمله حفظ اسرار بیمار است این اصول سبب پیدایش مفاهیم و فرمتهای جدیدی شده که آنها را به نام DICOM Format و نیز نرم افزار PACS می شناسیم

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.