بررسی غیبت رسانه ای بینافردی با استفاده از نظریه های ادب و بی ادبی در نظرات کاربران ایرانی اینستاگرام: مطالعه موردی درباره ۲۰ بازیگر مشهور زن و مرد ایرانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه زبان شناسی اجتماعی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SOCG-3-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده سحر جاوید

دانشجوی دکتری، رشته زبانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شیراز

جلال رحیمیان

استاد گروه زبانشناسی و زبانهای خارجی، دانشکدە ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شیراز

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی غیبت رسانه ای بینافردی به دنبال یافتن پاسخی برای این پرسش است که چنین بافتی، زمینه را برای استفاده بیشتر از راهبردهای ادب فراهم میکند یا راهبردهای بیادبی. چهارچوبهای نظری ادب و بیادبی مورد استفاده در این مقاله، به ترتیب به براون و لوینسون (۱۹۸۷) و کالپپر (۱۹۹۶) تعلق دارند. دادهها متشکل از ۳۰۷۸ پارهگفتار مشتمل بر ۵۰۲۳۰ واژه هستند که در مورد ده بازیگر مرد و ده بازیگر زن مشهور ایرانی بیان شده اند.  یافته های این مطالعه حاکی از آن است که درحالی که ۲۸۲۰ پاره گفتار نشاندهنده راهبردهای بیادبی هستند، تنها ۲۵۸ پاره گفتار راهبردهای ادب را در برمیگیرند. همچنین تحلیل آماری حاکی از آن است که از میان راهبردهای بیادبی، بی ادبی سلبی با ۶۰ درصد، و از بین راهبردهای ادب، بی ادبی ایجابی با ۷۷ درصد بیشترین راهبردهای مورداستفاده هستند.

کلیدواژه ها

غیبت رسانه ای بینافردی, نظریه ادب, نظریه بی ادبی, پاره گفتار, راهبرد ادب و بی ادبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.