تاثیر تمرین بر تناوب تکلیف دوگانه دیداری - شنیداری و شنیداری - دیداری در دوره بی پاسخی روان شناختی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله عصب روان شناسی، دوره: 2، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_CLPSY-2-5_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رها رستمی فر

کارشناس ارشد تربیت بدنی دانشگاه آزاد واحد شوشتر، شوشتر، ایران.

محمد جلیلوند

استادیار تربیت بدنی دانشگاه آزاد واحد شوشتر، شوشتر، ایران.

چکیده

مقدمه: هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین بر تناوب تکلیف دوگانه دیداری شنیداری و شنیداری دیداری در دوره بی پاسخی روان شناختی بود. روش: بدین منظور از میان کلیه دانشجویان ۱۸ تا ۲۸ سال شهرستان خرمشهر تعداد ۴۵ نفر به صورت هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه ۱۵ نفری، تمرین با تکلیف شنیداری دیداری، تمرین با تکلیف دیداری شنیداری و گروه کنترل دسته بندی شدند. از تمامی شرکت کنندگان آزمون تکلیف دوگانه دیداری شنیداری و شنیداری دیداری به عمل آمد. فواصل زمانی بین ارائه دو محرک ۷۵ و ۱۵۰ (فاصله کم) ۳۵۰ و ۴۵۰ هزارم ثانیه (فاصله زیاد) بود. برنامه تمرینی شامل ۵ جلسه در ۵ روز بود که هر جلسه شامل ۱۲ بلوک ۸ کوششی با تکلیف دوگانه دیداری شنیداری همانند پیش آزمون ارائه شد و فاصله استراحت بین بلوک ها دو دقیقه بود. یافته ها: نتایج آزمون تحلیل واریانس ۲ (گروه) در ۴ (پیچیدگی محرک ها) با تکرار سنجش عامل آخر و آزمون تی مستقل و تحلیل کوواریانس نشان داد که در تمامی توالی محرک­ها و در هر چهار فاصله زمانی بین گروه آزمایش و کنترل اختلاف معناداری وجود دارد ولی تفاوت معنی داری بین ارائه محرک اول دیداری نسبت به شنیداری وجود ندارد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که تمرین تکلیف دوگانه از طریق افزایش سازگاری محرک پاسخ موجب کاهش نیاز به توجه شده و با کاهش ظرفیت موردنیاز توجه که برای انجام تکلیف پردازش هم زمان دو محرک امکان پذیر است، می تواند بر الگوی دوره بی پاسخی روان شناختی دیداری شنیداری و نیز شنیداری دیداری با فاصله زمانی کم وزیاد تاثیر مثبت داشته باشد.

کلیدواژه ها

تکلیف دوگانه, دوره بی پاسخی روان شناختی, پردازش هم زمان, الگوی دیداری, الگوی شنیداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.