بررسی خصوصیات بیولوژیکی و مولکولی چند جدایه ویروس موزائیک خیارCucumber mosaic virus (CMV))) از مناطق شمال غرب ایران
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: پژوهش های کاربردی در گیاه پزشکی، دوره: 6، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_ARPP-6-3_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 235
نویسندگان
استادیار، گروه گیاه پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز.
دانشیار، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.
استادیار گروه گیاه پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران.
استادیار گروه گیاه پزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی ،تهران.
چکیده
چکیده ویروس موزائیک خیار یکی از مهمترین ویروسهای آلوده کنندهی گیاهی در ایران میباشد. به منظور بررسی فنوتیپ آلودگی جدایههای مختلف این ویروس در سال ۱۳۹۰ تعداد ۳۴۲ نمونهی گیاهی مشکوک به آلودگی با این ویروس از گیاهان خیار، کدو، خربزه و گوجه فرنگی از مناطق مختلف شمال غرب کشور جمعآوری و با آزمون الایزا ۹۱ نمونهی آلوده به CMV ردیابی شد. از بین جدایه ها هشت جدایه که توالی ژنومی و موقعیت تبارزایی آنها مشخص گردیده بود، برای مقایسهی خصوصیات بیولوژیکی و مطالعات بیشتر انتخاب شدند. شاخص بیماری برای این جدایه ها روی کدو محاسبه گردید. براساس علایم، جدایه ها در دو گروه متمایز شدند. بررسی بیان ژن پروتئین پوششی و سرکوب گر خاموشی RNA ((۲b با استفاده از تکنیک RT-PCR نیمه کمی، نشان داد که غلظت جدایهها در گیاهان محک متفاوت میباشد. جدایههای ایرانی زیر گروه IB علائم شدیدتری را بر روی گیاهان محک نسبت به جدایه های زیر گروه IA نشان دادند. بنابراین به نظر میرسد که بین ویژگیهای ژنوتیپی و خصوصیات بیماری زایی جدایه ها ارتباط معنی داری وجود دارد.کلیدواژه ها
واژه های کلیدی: ویروس موزائیک خیار, خصوصیات بیولوژیک, تبار زایی, زیر گروهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.