استفاده از ترکیب اجزای صورت جریان وجه نقد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پژوهش های حسابداری مالی و حسابرسی، دوره: 6، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_FAAR-6-21_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین اعتمادی

دانشیار گروه حسابداری دانشگاه تربیت مدرس

سلیمان زندی دره غریب

کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در دهه های اخیر با افزایش وضعیت رقابتی در بازارهای مالی، برخی از شرکت ها دچار بحران مالی و سپس ورشکستگی و نهایتا به ناچار از گردونه رقابت خارج شدند. بنابراین پیش بینی بحران مالی به موضوعی مورد علاقه و با اهمیت برای ذینفعان شرکت تبدیل شده است تا از این طریق بتوانند تصمیمات لازم را به موقع اخذ نمایند. در این پژوهش با استفاده از ترکیب اجزای صورت جریان وجه نقد به عنوان یک عامل عینی طبق بیانیه ۹۵ هیات استانداردهای حسابداری مالی و استاندارد حسابداری شماره ۲ ایران به صورت جداگانه به پیش بینی بحران مالی پرداخته می شود. بدین منظور ۵۲ شرکت سالم و ۵۲ شرکت دارای بحران مالی با استفاده از سه معیار: کاهش بیش از ۴۰ درصد سود تقسیمی نسبت به سال قبل، سه سال متوالی زیان خالص و ماده ۱۴۱ قانون تجارت در طی سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ انتخاب گردید و با استفاده از روش رگرسیون لوجستیک به پیش بینی بحران مالی پرداخته شد. نتایج تحقیق نشان داد که ترکیب اجزای صورت جریان وجه نقد طبق بیانیه ۹۵ هیات استانداردهای حسابداری مالی در پیش بینی بحران مالی موثر می باشد و تاثیر این ترکیب ها بیش از سایر نسبت های مالی موجود در تحقیق می باشد. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که ترکیب اجزای صورت جریان وجه نقد طبق استاندارد حسابداری شماره ۲ ایران در پیش بینی بحران مالی موثر نمی باشد

کلیدواژه ها

بحران مالی, صورت جریان وجه نقد, رگرسیون لوجستیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.