تاثیر پایه پیوندی و مقادیر مختلف ورمی کمپوست بستر بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه گوجه فرنگی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله دانش کشاورزی و تولید پایدار، دوره: 27، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SUST-27-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز اسماعیل پور

گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

محسن دهقانی تفتی

گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

مهدی محب الدینی

گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

چکیده

به منظور بررسی تاثیر پیوند و ورمی­کمپوست بر رشد، عملکرد و خصوصیات کیفی گوجه­فرنگی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در ۴ تکرار در سال ۱۳۹۲ در گلخانه­ دانشگاه محقق اردبیلی اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی در این آزمایش شامل پایه­های مختلف (رقم سیندا پیوند­ شده روی پایه­های یدی­، کینگ­کنگ و بدون پیوند­­(شاهد) و درصدهای مختلف ورمی کمپوست (صفر، ۱۵، ۳۰، ۴۵ و ۶۰ درصد) بود. پارامترهای اندازه­گیری شده شامل سطح برگ، شاخص سبزینگی، هدایت روزنه ای، تعداد خوشه و گل، دوره رشد میوه، تعداد میوه، میانگین وزن میوه، عملکرد، کل مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون و میزان فسفر و پتاسیم در بخش هوایی گیاه بود. نتایج نشان داد که انجام پیوند، تعداد روز تا گلدهی در گیاهان پیوند شده را در مقایسه با گیاهان شاهد افزایش داد. با افزودن ورمی­کمپوست به بسترها تعداد خوشه، گل و میوه گیاهان، اسید قابل تیتراسیون و کل مواد جامد محلول افزایش قابل توجهی نشان داد، اما میانگین وزن و اندازه میوه­ها با کاربرد این کود کاهش یافت. افزودن ورمی­کمپوست به بسترهای کشت، میزان فسفر و پتاسیم بخش هوایی گیاهان را نیز بهبود بخشید. برهمکنش پایه پیوندی و کاربرد ورمی­­کمپوست نیز بر عملکرد گیاهان و دوره رشد میوه­ها موثر واقع شد. در مجموع کاربرد ورمی­کمپوست همراه با پیوند روی پایه­های ’یدی‘ و ’کینگ­کنگ‘ می­تواند منجر به بهبود رشد رویشی و عملکرد در گیاهان گوجه­فرنگی گردد.

کلیدواژه ها

پتاسیم, شاخص کیفی میوه, عملکرد, فسفر, مواد جامد محلول

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.