سنخ شناسی ذهنی بانوان درخصوص موانع حضور در ورزشگاه ها به عنوان تماشاگر با استفاده از روش کیو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، دوره: 19، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SOCIAL-19-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی رازقی مله

دانشجوی دکتری جامعه شناسی/ بررسی مسائل اجتماعی ایران،دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

محمد گنجی

دانشیار گروه علوم اجتماعی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

سیده صباح متولیان

دانشجوی دکتری جامعه شناسی/ بررسی مسائل اجتماعی ایران، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

چکیده

هدف اصلی تحقیق حاضر، شناسایی ذهنیت­ها و الگو­های ذهنی درخصوص موانع حضور بانوان در ورزشگاه­ها به عنوان تماشاگر است که برای دستیابی به آن از روش کیو استفاده شد. برای تشکیل فضای گفتمانی کیو از مصاحبه  (با ۶ متخصص و خبره در مسائل فرهنگی و اجتماعی در حوزه جامعه­شناسی ورزش، مسائل اجتماعی، جامعه­شناسی زنان و جنسیت و شانزده نفر از بانوان علاقه­مند حضور در ورزشگاه­ها) و بررسی اسناد و مدارک، اطلاعات تکمیلی درخصوص مسائل مرتبط با تحقیق استفاده شده است. پس از تنظیم کارت های کیو، به منظور مرتب کردن آ ن ها، ۱۱۵ بانوی علاقه­مند به حضور در ورزشگاه با نمونه­گیری هدفمند انتخاب شدند. از مشارکت کنندگان خواسته­ شد تا میزان موافقت یا مخالفت خود را با مرتب کردن ۵۱ جمله بازنویسی و دسته­بندی کنند و در قالب نمودار کیو روی طیفی یازده درجه­ای نمایش دهند. یافته های تحلیل عاملی کیو نشان داد، ذهنیت مشارکت کنندگان درخصوص موانع حضور بانوان در ورزشگاه­ها به عنوان  تماشاگر، به پنج گروه دسته­بندی می­شود؛ به عبارت دیگر، پنج دیدگاه یا الگوی ذهنی درمورد موانع حضور بانوان در ورزشگاه­ها وجود دارد. موانعی از قبیل موانع اجتماعی، موانع سیاسی، موانع ساختاری، موانع دینی و فرهنگی، موانع جنسیتی در کشور وجود دارد که مانعی برای حضور زنان در ورزشگاه­ها به عنوان  تماشاگر به شمار می­روند.

کلیدواژه ها

ذهنیت سنجی, موانع حضور بانوان در ورزشگاه, جامعه ­شناسی ورزش, روش کیو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.