بررسی نگرش ذینفعان به میزان پایداری توسعه ی طبیعت گردی (مطالعه ی موردی: مجموعه ی روستایی جواهرده در شهرستان رامسر)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی و توسعه گردشگری، دوره: 7، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_TURIJ-7-25_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی محمدی

استادیار گروه مدیریت جهانگردی، دانشکده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دانشگاه مازندران

چکیده

طبیعت­گردی، ارزشمندترین مظهر توسعه ­ی پایدار است. هدف تحقیق حاضر، ارزیابی میزان پایداری طبیعت­گردی و بررسی رابطه ­ی تعاملی مولفه­ های توسعه­ی پایدار طبیعت­گردی در مجموعه­ ی روستایی جواهرده رامسر بوده است. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی می­ باشد. جامعه­ ی آماری تحقیق حاضر را سه گروه ذینفعان گردشگری تشکیل داده ­اند: جامعه ­ی محلی، طبیعت­ گردان و مسئولان. حجم نمونه لازم برای هر یک از گروه­ها تعداد ۱۵۰ نفر (مجموعا ۴۵۰نفر) تعیین شد. برای جمع­ آوری داده­ها از پرسشنامه­ استاندارد استفاده گردید. پایایی پرسشنامه جامعه ­ی محلی (۷۹۲/۰)، طبیعت­ گردان (۷۷۹/۰) و مسئولان (۷۷۱/۰) به دست آمد که مقدار مناسبی می­ باشد. تحلیل در دو سطح توصیفی و استنباطی از طریق نرم­افزار SPSS۲۴ صورت پذیرفت. نتایج نشان می­دهد در بین تمامی مولفه­ های توسعه­ ی پایدار طبیعت­گردی در مجموعه­ ی روستایی جواهرده رامسر، جنبه­ ی رابطه­ ای اثر منابع بر جامعه ­ی محلی با میانگین (۵/۳) مطلوب­ترین نوع رابطه را دارا است و همچنین نامطلوب­ترین نوع رابطه میان مولفه ­های مورد بررسی تاثیر جامعه­ی محلی بر طبیعت­گردی مجموعه­ ی روستایی جواهرده رامسر با میانگین (۸۵/۱) بوده است. سایر نتایج در قالب یافته­ ها و نتیجه ­گیری ارایه شده است.

کلیدواژه ها

توسعه ی پایدار, طبیعت گردی, مجموعه روستایی جواهرده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.