باغبانی فرصتی بی بدیل برای تولید و اشتغال درکشور

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی اشتغال دانش آموختگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: NCOAGC01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1072
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کورش وحدتی

گروه باغبانی پردیس ابوریحاان دانشگاه تهران

محمودرضا روزبان

چکیده

بخش باغبانی یکی از بخشهای پربازده اشتغال زا و ارزآور کشاورزی کشور محسوب می شود باوجود اینکه از کل اراضی زیرکشت ایران تنها 18/5% آن به تولید محصولات باغبانی اختصاص دارد ایران از نظر تولید میوه درجایگاه یازدهم و درتولید خشکبار و انواع سبزی درجایگاه نهم جهان ایستاده است همچنین ایران رتبه های اول و دوم تولید میوه و سبزی منطقه خاورمیانه را دراختیار دارد درطول سه دهه گذشته سطح زیرکشت میزان تولید و صادرات محصولات باغبانی کشور بهترتیب 370 و365 و 2250% رشد داشته است درحال حاضر تقریبا تمامی میوه ها و بسیاری از گل ها و گیاهان زینتی سبزی ها و گیاهان دارویی تولیدی کشور ما به دیگر کشورها صادر می شود درمجموع 8-75% از کل صادرات محصولات کشاورزی که سالانه حدود 1/4 میلیارد دلار ارزی عاید کشور می کند به صادرات محصولات باغبانی اختصاص دارد که از عمده ترین اقلام آن میتوان به پسته خرما زعفران گل های بریدنی و گیاهان دارویی اشاره نمود این اعداد و آمارها همگی نشان از مزیت های نسبی و پتانسیل های بالای بخش باغبانی برای تولید و اشتغال زایی دارد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.